• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні треба відновити доступне кредитування економіки

    Опубликовано: 2014-12-05 13:05:52

    Українська економіка «задихається»  без доступу до кредитних ресурсів, а облікова ставка Національного банку України остаточно втратила лідируючу роль та зв’язок зі ставкою кредитних ресурсів у системі комерційних банків країни. Всьому виною є відсутність обґрунтованої кредитно-грошової політики. 
    «Потрібно поставити цільове завдання – сформулювати головні принципи кредитної політики,  з’ясувати, що треба зробити у законодавстві, фінансовій сфері, банківському секторі, щоб започаткувати процес доступу до кредитів на вигідних для виробників умовах. У часі реалізація таких планів займе рік-півтора, але без доступних кредитних ресурсів економіка не зможе не те що розвиватися, а й функціонувати взагалі. Вже негайно необхідно напрацьовувати і  реалізовувати покрокову програму, яка включала в себе дії всіх інститутів влади – НБУ, КМУ, парламенту – у цій сфері», – заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.
     «Ми так і не зробили висновки з минулої кризи 2008-го року, а розвинені країни – зробили. Там усвідомили – повинні створюватися конкурентоспроможні  виробництва, здійснюватися ефективна промислова політика. У всьому світі вона тримається на трьох китах –конкурентоспроможності продукції, експортній експансії та системі сучасного державного протекціонізму», – заявив А.Кінах.
    У якості прикладу ефективних антикризових дій президент УСПП навів приклад Німеччини, де під час кризи 2008-го року проводилися спільні заходи уряду,  парламенту і Центробанку.
    «Разом ці три потужні відомства напрацьовували спільні рішення і одразу ж приступали до їх виконання, не витрачаючи часу на бюрократичні процедури, узгодження і т.п. Шість років тому німці ухвалили пакет антикризових заходів, який серед іншого передбачав підтримку платоспроможності внутрішнього ринку на час несприятливої кон’юнктури на зовнішніх ринках.  Німеччина зробила все, щоб не допустити у себе зниження обсягів промислового виробництва і зростання безробіття», – наголосив А.Кінах. Він закликав вітчизняний уряд,  парламент і Національний банк консолідовано напрацювати програму антикризових дій і обов’язково залучати до цього процесу незалежних експертів та представників бізнесу. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.