• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент України відзначає здобутки ДП «Завод імені В.О. Малишева» у виробництві цивільної продукції

    Опубликовано: 2005-10-26 11:52:00
    Про це він сказав у Харкові після відвідання заводу. Глава держави відзначив, що протягом десяти місяців поточного року завод започаткував виробництво ряду моделей цивільної техніки та обладнання і знайшов на них замовників. В. Ющенко зазначив, що «завдяки втіленню в життя політики змін» підприємству вдалося вийти на формування пакету замовлень не лише на поточний, а й на 2006 рік.
     
    Президент також відзначив кілька унікальних розробок підприємства. «Це вже серйозна політика на багато років. Політика мобільна та ефективна», – підкреслив він. Зокрема, йдеться про те, що завод отримав замовлення на виробництво дизельних двигунів для «Укрзалізниці» – на 21,6 мільйонів гривень, бурового устаткування для НАК «Нафтогаз України» – на 103 мільйони гривень, а також комбайнів «Обрій» для «Украгролізингу» – на 19,6 мільйонів гривень. Президент України також зазначив, що в подальшому може йтися, крім іншого, про можливість розширення державного оборонного замовлення. Йдеться, зокрема, про новий танк, який продемонстрували сьогодні Главі держави. Водночас В. Ющенко визнав, що ця тема є непростою, оскільки на сьогодні велика кількість застарілих танків чекає на утилізацію або модернізацію. Президент звернув увагу на це питання міністра оборони А. Гриценка та Секретаря РНБОУ А. Кінаха. За словами Президента, питання можливого оборонного замовлення дер! жави має бути обговорено на засіданні РНБОУ. «Думаю, що по оборонному проекту нас чекає серйозна полеміка, і там ми також знайдемо хороші можливості для цього підприємства», – сказав він.
     
    Довідка. Планується, що Державне підприємство «Завод імені В. О. Малишева» буде реорганізовано до кінця 2006 року. Концепцією його реорганізації передбачено, що підприємство відокремить цивільне виробництво від військового, внаслідок чого отримає більше можливостей зосередитися на цивільних проектах.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.