• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Федерація роботодавців України звернулася до парламентарів

    Опубликовано: 2014-11-28 08:26:25

    Бізнес має стати головним радником влади при формуванні економічної політики. На цьому наголошується у Зверненні Федерації роботодавців України до парламентарів восьмого скликання, які сьогодні відкрили свою роботу у Верховній Раді.  Зазначене звернення ФРУ також направить до Президента України та новообраного Уряду.
    Не зважаючи на позитивні зміни громадянського суспільства, в економіці країни відбулися вкрай негативні трансформації, які за глибиною кризи не мали аналогів за всю новітню історію незалежної України – йдеться у зверненні ФРУ.
    Федерація роботодавців України звертає увагу всіх політичних сил та органів державної влади на те, що за останній рік Україна втратила близько 30% свого промислового потенціалу та більшість традиційних ринків збуту. Крім того, країна отримала катастрофічний дисбаланс платіжної системи та експортно-імпортних операцій. За прогнозами ФРУ, показник ВВП України на душу населення за результатами 2014 року знизиться мінімум у півтора рази і складе не більше 2800 дол. США.
    Сьогодні, як йдеться у зверненні ФРУ, Україна має унікальний шанс повністю змінити принципи функціонування держави, впровадити нові підходи до розвитку бізнесу, створити дійсно партнерські відносини між владою та бізнесом для того, щоб забезпечити поступове зростання економіки.
    У зверненні ФРУ відзначається, що за проведенням реформ важливо не забути про цілісне розуміння економічної стратегії України. Країні потрібна нова, дієва економічна модель розвитку. Вона, на думку українського бізнесу, має базуватись на принципах конкурентних переваг національної економіки та чіткому позиціонуванні України у світовому розподілі праці.Зі свого боку бізнес-спільнотаготова бути ефективним партнером Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів у розробці та реалізації нової економічної політики та проведенні відповідних реформ.
    Бізнес Українитакож вітає підписання політичними силами Коаліційної угоди, яка є позитивним сигналом, в тому числі, і міжнародній спільноті, про прагнення суспільства до злагоди та спільної роботи задля стабільності національної та європейської економіки. Проте, як наголошується у зверненні ФРУ до влади, ця угода не повинна залишитись черговою декларацією. Політики мають взяти на себе всю повноту відповідальності за кожну передбачену ними реформу, адже ціна цих реформ – виживання країни і української нації.
    Зі свого боку Федерація роботодавців України розпочала моніторинг виконання економічної частини Коаліційної угоди.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.