• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Межигір'я стане осередком антикорупційного руху

    Опубликовано: 2014-11-21 08:55:39

    Молоді активісти України зберуться в Межигір'ї, щоб започаткувати власні антикорупційні проекти.

    Вперше в історії антикорупційних баталій Всеукраїнський антикорупційна конференція активно налаштованої молоді відбудеться у колишній президентській резиденції, що стала сумнозвісним пам'ятником корупції в масштабах країни. "Молодь.Права" - Всеукраїнський Антикорупційний Форум, ініційований ММГО "Європейський Молодіжний Парламент - Україна", що відбудеться у Межигір'ї у дні річниці побиття Дітей на Майдані, 29-30 листопада 2014 року.

    Проект було створено у відповідь на зростаючі тенденції розгубленості, демотивації та відвернення уваги від проявів корупції, як наслідок економічної кризи та воєнного конфлікту на Сході країни. Дії корупціонерів так і не були остаточно припинені по завершенні Єврореволюції, а нація втратила відчуття єдності. На тлі цих подій відчувається потреба стимулювання громадської активності в напрямку боротьби з корупцією, а молодь являється головним двигуном змін в українському суспільстві.

    Даний дводенний форум пропонує вирішення проблеми у трьох площинах: перше - об'єднання громадських активістів спільною метою боротьби з корупцією. Друге - створення платформи для навчання молоді механізмам цієї боротьби на різних рівнях із участю досвідчених експертів. Третє - це утворення робочих груп, що працюватимуть над створення бізнес-планів проектів, що мають вирішити ті чи інші питання антикорупційних баталій. Створені в ході проекти будуть втілюватися протягом цілого року за менторської підтримки орг-команди форуму "Молодь.Права".

    «Як для журналістів так і для молодих активістів надзвичайно важливо користуватись та повертати суспільству власність, що належала найбільш одіозним та корумпованим політикам та чиновникам. Це стане гарантією того, що теперішнім урядовцям не захочеться йти шляхом попередників», - розповів спікер блоку "Журналістські розслідування" журналіст KyivPost та Organized Crime and Corruption Reporting Project, головний організатор фестивалю журналістики в Межигір'ї "Mezhyhirya Fest" Влад Лавров.

    Організатори планують зібрати близько 80 молодих активістів та запустити з їх допомогою механізм викорінення корупційних явищ з українського суспільства. Партнерами форуму є ГО "Товариство Лева", "Наше Поділля", фонд National Endowment for Democracy, Благодійний Фонд Богдана Гаврилишина та кампанія "Stronger Together". Ініціатори форуму - випускники міжнародної молодіжної громадської організації "Європейський Молодіжний Парламент - Україна".

    Європейський молодіжний парламент - Україна (ЄМП-Україна) – це міжнародна молодіжна громадська організація, що представляє один із 41 національних комітетів ЄМП. Щороку ЄМП-Україна проводить 4-5 крупних міжнародних заходів, та близько 10 менших локальних, що збирають близько 1400 юних активістів з метою спілкування на теми просування демократії в Україні та вирішення низки проблем європейського та глобального суспільства.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.