• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агресивна енергетична політика Росії може бути послаблена

    Опубликовано: 2014-10-21 14:54:47

    Посилення позицій Ірану на світовому енергетичному ринку призведе до послаблення агресивної енергетичної політики Росії. Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику  Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) «Foreign Policy Insight» (Зовнішньополітичні акценти).

    Крім того, західні санкції заблокували Росії можливість купувати технології видобутку на шельфі, а також видобувні платформи, що зупиняє розвиток проектів видобутку нафти і газу глибинного буріння в регіонах Сибіру, а також гальмує видобувні проекти в Арктиці. В результаті Росія має величезні природні ресурси, але не має технологій для їх видобутку, а щоб створити аналогічні власні потужності Росії знадобляться час і гроші.

    На додаток, ускладнення геополітичної ситуації навколо Росії та її внутрішньоекономічні проблеми руйнують амбітні плани Кремля перевести нафтогазові розрахунки з долара на рубль. Водночас, не виправдалися сподівання Кремля на активність китайських фінансових організацій. Нині офіційний Пекін не поспішає виступати проти санкцій Заходу, далекоглядно аналізуючи можливі ризики та збитки від такої співпраці. Власне, китайські банки не мають наміру масштабно інвестувати в російські проекти, інвестори Піднебесної мають інтереси в інших країнах. А це означає, що Пекін усвідомлює роль, відведену йому російським партнером, та не хоче бути інструментом боротьби у протистоянні Москви з Вашингтоном та Брюсселем. У результаті китайська компанія CNPC відмовилася завчасно сплатити авансовий платіж за будівництво газопроводу «Сила Сибіру», на що «Газпром» був змушений відкласти запуск проекту на два роки.

    Загалом, економічна ситуація Російської Федерації виглядає не зовсім оптимістичною в результаті застосованих до неї санкцій, а також світового падіння цін на нафту. Погіршення економіки буде спостерігатися і надалі, зокрема 2015 рік буде роком найбільшого відображення наслідків військової та торговельної агресії РФ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.