• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канівець: Влада розраховує на те, що «закони про Донбас» запрацюють?

    Опубликовано: 2014-10-09 11:21:08

    Заява голови регламентного комітету Володимира Макеєнко про те, що порушень у прийнятті 16-го вересня «законів про Донбас» немає, свідчить про те, що влада розраховує на те, що ці закони все ж таки мають запрацювати. Про це заявив народний депутат України, заступник голови політичної партії «Громадянська позиція» Олег Канівець.

    «Заплющувати очі і не помічати порушень набагато простіше, ніж відстоювати дотримання норм закону і мати особливу думку. Але дива не сталося. Регламентний комітет не знайшов порушень у ганебному таємному голосуванні за закони про особливий статус і амністію бойовикам. «Порушень немає», –  констатував вчора керівник регламентного комітету Володимир Макеєнко», –  наголосив Канівець.

    При цьому Канівець нагадав, що 16 вересня разом з Анатолієм Гриценко і іншими парламентарями зареєстрував проект Постанови ВР «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» (№5081-П) та проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей» (№5082-П).

    Проекти цих постанов були передані на ознайомлення до регламентного комітету. «Відповідно до вимог закону про регламент, комітет до предмета відання якого належать питання регламенту, в терміновому порядку, але не пізніш як за три дні від дня одержання проекту постанови, готує висновок щодо доцільності його прийняття чи відхилення. І тоді Рада без голосування про включення до порядку денного має розглядати його на пленарному засіданні», –  зазначає Канівець.

    «Але, очевидно, сьогодні регламент і дотримання його вимог нікого не цікавлять. Я ще 26-го вересня звернувся до Турчинова з відповідним листом та відповіді так і не отримав. Складається таке враження, що ми боїмося розізлити Путіна, тому прийняті «закони про Донбас» знаходяться під пильною «охороною» команди президента», – говорить нардеп.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.