• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Львові започаткували батьківський рух за якісну шкільну освіту

    Опубликовано: 2014-10-09 10:56:13

    У Львові небайдужі активісти ініціюють створення батьківського руху за якісну шкільну освіту. Так, 8 жовтня з ініціативи громадського об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього»  відбулася перша зустріч батьків, громадських активістів, під час якої було визначено цілі та завдання такого руху.

    Як зазначила голова шкільної ради СШ № 6, голова громадського об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього»   Олена Пономарева,  наша ціль – не протистояти владі, а захистити дітей та вчителів, а наше завдання – зміна гнилої системи організації освіти в школах міста.

    Серед першочергових проблем активісти виокремили - неякісне харчування дітей в школах;
    - неправильно складене шкільне навантаження для дітей початкових класів (є непотрібні предмети);
    - удосконалення взаємодії, рівня відповідальності між освітніми установами, методичними службами і органами управління через чіткий розподіл функціональних обов’язків і прав;
    - недосконалість нормативної бази, що регламентує роботу школи;
    - матеріальна база навчальних закладів застаріла;
    - недостатня кількість демонстраційного обладнання, наочності;
    - застаріла база комп’ютерів, відставання в інформатизації та комп’ютеризації від сучасних вимог;
    - складна процедура тендерних закупівель;
    - занадто велика кількість перевірок;
    - низька якість підручників, їхня постійна зміна;
    - устаткування навчальних кабінетів;
    - нівеляція дисципліни «фізкультура»;
    - оснащення стоматології в школах;
    - відсутність мотивації до навчання;
    - недостатня кількість факультативних занять для розвитку навиків та творчих вподобань дітей;
    - заборона батькам відвідувати школу;
    - додатково куплений класом інвентар йде під списування бюджетних коштів.

    Активіст громадського об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього»  Юрко Антоняк, розповідає, що сьогодні  ми маємо  таку ситуацію, що скажімо, подарований  школам батьками інвентар ставиться на баланс і потім цей інвентар декларують і списують, як такий, що закуплено за державні кошти. «Відсутність коштів у бюджеті чомусь виливається  в ініціювання безоплатних відпусток вчителів.  Ситуація з енергоносіями взагалі виглядає анекдотично.  По  школах є наказ виставити світловідбиваючі екрани за батареями, ніби то в класах мало би стати тепліше, але чи хтось подумав про стан стін, які є за цими батареями, які часто є зовнішніми стінами. Вже не говорячи про ініціативу продовження зимових канікул на два місяці, а це означає, що школи не опалюватимуться і в якому стані після цього знов таки будуть стіни та реманент», - звертає увагу активіст.

    «Ми самі повинні організувати ефективний контроль над розподілом коштів, що йдуть на освіту, починаючи від міського управління, завершуючи міністерством. Тому закликаємо усіх батьків, які не хочуть пасивно спостерігати за погіршенням рівня й умов навчання їхніх дітей та інших небайдужих громадян до співпраці у створенні батьківського руху», - наголошує Олена Пономарева.

    До батьківського руху можуть доєднатися усі небайдужі. Свої побажання, пропозиції можна надсилати на електронну адресу: plichoplichinfo@gmail.com, а також зателефонувавши за номером: 093 530 00 44

    Прес-служба громадського об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.