• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олександр Сич відвідав Івано-Франківський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

    Опубликовано: 2014-10-07 12:04:09

    У рамках робочого візиту до Івано-Франківська Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич 3 жовтня 2014 року ознайомився із діяльністю Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Урядовець оглянув матеріально-технічну базу, обговорив із персоналом і керівництвом установи актуальні проблеми та перспективи розвитку Центру.

    Віце-прем’єр-міністр високо оцінив уміння із серцево-легеневої реанімації пацієнтів, продемонстровані на спеціальному манекені однією зі 101 бригади Центру медичного закладу, що стажувалися в Польщі.

    За підсумками візиту до медичної установи, Олександр Сич привернув увагу до проблем із забезпеченням швидкого під’їзду медичних бригад до місць виклику, пов’язаних із поганим станом доріг в області та природніми умовами Прикарпаття.

    «З огляду на те, що впродовж останніх 3-5 років західноукраїнські області обмежували у фінансуванні інфраструктурних проектів, ми маємо найгірші в Україні дороги. І це звісно заважає медичним бригадам Центру вкладатися у визначені законодавством нормативи. Цілком очевидно, що в гірській частині області без гвинтокрила не обійтися. Велику надію покладатимемо на наших польських колег, з якими уже підписані деякі угоди щодо співпраці. Якщо вони реалізуються – Центр запрацює набагато ефективніше», - наголосив урядовець.

    Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працює з 1 січня 2014 року. Для завершення його модернізації  необхідно 6 млн. гривень бюджетних коштів. Наразі помітну підтримку Центр отримує від Польського союзу працедавців екстреної медичної допомоги. Зокрема, поляки передали установі 4 автомобілі швидкої допомоги, підготували 26 інструкторів, що спеціалізуються на серцево-легеневій реанімації. Нині тривають переговори щодо можливої допомоги польською стороною у забезпеченні Центру екстреної медичної допомоги гвинтокрилом, якиймає полегшити роботу бригадам у гірській місцевості області.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.