• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для отримання фінансової допомоги від ЄС Україна має виконати низку критеріїв

    Опубликовано: 2014-09-29 12:45:34

    Доволі неочікувано Представництво ЄС в Україні оприлюднило повідомлення, згідно з яким наступні транші макрофінансової допомоги надійдуть в Україну лише у разі успішного виконання Києвом низки критеріїв. Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику  Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) «ForeignPolicyInsight» (Зовнішньополітичні акценти).

    Зокрема, їх список включає таке:
    o публікування планів дій з державних закупівель;
    o виконання положень бюджетного кодексу стосовно прозорості бюджетного процесу (публікація проекту державного бюджету і щомісячних даних про хід його виконання);
    o імплементація антикорупційного законодавства стосовно декларування майна; законодавчі пропозиції стосовно незалежного антикорупційного органу;
    o вчасне відшкодування ПДВ у готівковій формі;
    o підвищення рівня прозорості діяльності НАК «Нафтогаз» шляхом запровадження щорічного звітування у відповідності до стандартів IFRS.

    Лише виконання цих по суті ультимативних вимог розблокує надання Україні макрофінансової допомоги, рішення про виділення якої було ухвалено раніше, на суму 1 млрд. євро. Виконання цього завдання виглядає малореалістичним у найближчі 2 – 3 місяці з огляду на недієздатність нинішньої Верховної Ради України та малопрогнозованість складу наступної.

    Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику  Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) «ForeignPolicyInsight» (Зовнішньополітичні акценти).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.