• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Надлишкова вага - результат вірусних інфекцій

    Опубликовано: 2005-10-20 16:13:00
    Вчені з Науково-дослідного центру біомедицини в університеті Луїзіани (США) з'ясували, що надлишкова вага може бути результатом вірусних інфекцій. Такі дані були представлені на щорічних зборах північноамериканської асоціації вивчення ожиріння (NAASO), які відбулися в Ванкувері (Канада).
     
    Досліди на тваринах показали, що захворювання деякими видами хвороботворних вірусів, крім іншого, викликає в мишей і собак зростання жирової тканини. Крім того, підтвердженням зв'язку між інфекцією та ожирінням може служити той факт, що люди з надлишковою вагою набагато частіше страждають на вірусні захворювання, ніж люди нормальної комплекції. Доктор Ніхіл Дурандар зі США навів дані власних досліджень, які показали, що 20% його пацієнтів, що мають зайву вагу, хворіли раніше на віспу або кір.
     
    У той же час, доктор Ніхіл Дурандар, який присвятив цій проблемі останні роки, обмовляється, що не слід пояснювати всі випадки надлишкової ваги винятково інфекцією.
     
    Инф. Оsvita.org.ua
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.