• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські медики надають допомогу постраждалим внаслідок землетрусу у Пакистані

    Опубликовано: 2005-10-20 12:20:00
    Як ми уже повідомляли, Наказом МОЗ № 122 від 12.10.2005 р., відповідно до Постанови  Кабінету Міністрів України (№1001) про направлення мобільного госпіталю до Ісламської Республіки Пакистан, сформовано особовий склад бригад, ліки та медичне майно для роботи  мобільного госпіталю з метою надання медичної допомоги постраждалим від землетрусу.
         Мобільний госпіталь розгорнуто на місці постійної дислокації в районі м.Бішам. 19.10.2005 р. о 1 годині ночі госпіталь почав приймати постраждалих внаслідок землетрусу з високогірних районів країни.
         За повідомлення на 7 год.ранку 20.10.05 р. за добу було прийнято 158 постраждалих, з них 28 дітей. Проведено 6 оперативних втручань, 30 лабораторних досліджень. На стаціонарному лікуванні у шпиталі знаходиться 14 осіб.
          
    Інформаційно:
        Землетрус силою до 8 балів за шкалою Ріхтера стався 8 жовтня 2005 р. о 8.50 в північних регіонах Пакистану (95 км на північ від Ісламабада). Частково постраждала спірна між Пакистаном та Індією територія  Джамму та Кашмір.
         Потерпіло близько 2,5-2,7 млн.осіб. Кількість загиблих коливається (за заявами різних офіційних джерел) – від 35 до 50 тис., поранених та хворих – до 100 тис.чол. Однак повна інформація відсутня внаслідок того, що багато районів є недоступними через порушення системи зв’язку та транспорту. Не виключено розвиток епідемій. Регіон є загрозливим щодо малярії та тифу. ООН звернулася до країн-членів за  допомогою для Пакистану, насамперед медичного профілю.
        
      
    Прес-служба МОЗ
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.