• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спортивна реформа поверне федераціям втрачені повноваження

    Опубликовано: 2014-09-11 12:39:19

    Представники всіх українських спортивних федерацій вперше зібралися разом, щоб обговорити концепцію реформи спортивної галузі України. Загалом сьогодні у конференції "Реформа спортивної галузі України" взяли участь понад 100 учасників – президенти Національного Олімпійського комітету, Національного параолімпійського комітету, Спортивного комітету України, керівники федерацій олімпійських та не олімпійських видів спорту, тренери, спортсмени.

    "Ми розпочали процес реформ, на який Україна чекала 23 роки. Реформа – це наша спільна праця. В наших планах - збільшення спортивного потенціалу та збереження державного фінансування, передача повноважень федераціям, фінансування через федерації, затвердження ними правил спортивних змагань", - сказав під час свого виступу на конференції міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

    Міністр зазначив, що понад 20 років не були впорядковані відносини між федераціями та державою. Хоча ключовими функціонерами у спорті є громадські організації – НОК, Паралімпійський комітет, федерації олімпійських та неолімпійських видів спорту".

    Керівник робочої групи з питань реформування спортивної галузі в Україні, президент національної федерації плавання  Дмитро Качуровський представив концепцію реформи та зазначив, що реформування системи забезпечить українському спорту перехід  зі стану виживання до повноцінного життя та розвитку.

    «Ми мусимо переглянути наші відносини з державою та дійти до розуміння того, що ми хочемо від держави та що ми можемо дати їй. Нам є що запропонувати країні, територіальним громадам, сім’ям та кожному спортсмену в рамках економічних відносин», - підкреслив Д. Качуровський.

    Він підкреслив, що прийняття реформи неодмінно матиме економічний ефект, який полягатиме у створенні мільйонів робочих місць та зростанні місткості ринку спортивної індустрії.

    Д.Качуровський також зазначив, що нинішні повноваження держави з розвитку видів спорту візьмуть на себе національні спортивні федерації.

    "Свого часу держава вкрала у федерацій керівництво та розвиток свого виду спорту, усі повноваження та юридичний аналіз норм, які ми маємо сьогодні. Тому зараз замість того, щоб розвивати свої види спорту, ми працюємо на якихось голів комітетів, міністрів, спортивних керівників", - сказав він.

    На Спортивному конгресі України, який відбудеться 16 жовтня, буде представлена фінальна версія концепції реформування спортивної галузі України, нова редакція закону "Про фізичну культуру та спорт" та план законодавчих і нормативних змін.

    «Це буде наш спільний проект. Коли кожен з вас стане частиною цієї реформи, ми не дамо більше керувати сферою спорту окремим особам. Я хочу, щоб у вас вистачило сил знаходити компроміс, щоб надавати дійсно корисні пропозиції, тому що саме вам потім з цим жити і працювати», - звернувся до присутніх президентів національних спортивних федерацій Д. Булатов.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.