• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий парламент може виявитися ще гіршим, ніж нинішній – Матчук

    Опубликовано: 2014-08-27 15:38:37

    Нова Верховна Рада, яку українці обиратимуть цієї осені, за своїми якісними характеристиками може виявитися ще гіршою, ніж та, яку розпустив Президент Петро Порошенко. Відтак її потрібно обирати не на повний термін, заявив в ефірі Радіо Ера колишній народний депутат України Віктор Матчук.

    За його словами, сама по собі зміна облич у новому парламенті нічого не дасть, потрібно змінювати закон про вибори. Петро Порошенко, ще будучи кандидатом у Президенти, обіцяв українцям розпустити ВР і запровадити відкриті списки на виборах нового парламенту. Зараз уже очевидно, що відкритих списків не буде. Відтак сам тільки розпуск парламент – це ніщо, він не дасть бажаних для українців результатів.

    "Верховна Рада сьомого скликання, яка ще поки що чинна, на дві третини відрізняється від Ради шостого скликання. Здається, оновлення проведене феноменальне. Але до чого це призвело? До того стану, в якому сьогодні перебуває країна. Тобто сама по собі заміна облич, заміна прізвищ поганих на ще гірших приводить до ще гіршого результату. Тому не прізвища потрібно змінювати, потрібно змінювати систему", - наголосив Матчук.

    Таким чином, підкреслив колишній нардеп, на цих парламентських виборах працюватимуть старі правила. Одні кандидати пройдуть по мажоритарці за гроші, інші пройдуть по мажоритарних округах тільки тому, що будуть підтримані однією з найбільш популярних політичних партій. Тобто в частині регіонів України люди голосуватимуть навіть за тих кандидатів, про яких взагалі нічого не знають.

    "Інша половина парламенту - це закриті партійні списки, по яких туди заводяться ті люди, які на сто відсотків зобов’язані  тому, хто цей список формував. Це ситуація гарантованого перетворення Верховної Ради в кілька структурних підрозділів, кожен з яких буде підпорядкований одному з воєначальників. Причому зверніть увагу – про ідеологію ніхто навіть не говорить. Верховна Рада до того деперсоніфікується, що потім спитати ні в кого буде", - переконаний політик.

    Він також наголосив, що через війну люди в Україні вибиті з рівноваги і не здатні аналізувати програми політичних партій і кандидатів. Відтак вибір цієї нової Верховної Ради "буде на сто відсотків неадекватним".

    Таким чином, зазначив Матчук, потрібно говорити, що нова ВР – це парламент військового часу, який буде неадекватний для завтрашньої України.

    "Тому, мені здається, що нинішню Верховну Раду дійсно потрібно було розпустити, а нову обрати не на повний термін – на період завершення війни і прийняття нової редакції Конституції. Адже якщо її обрати на п’ять років, ми з високим ступенем імовірності отримаємо разючу невідповідність цієї Верховної Ради українському суспільству вже в найближчий час", - сказав він.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.