• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Громадськість та депутати подали понад сотню пропозицій до люстраційного законопроекту Про очищення влади

    Опубликовано: 2014-08-27 07:51:24

    Закон "Про очищення влади" все одно буде прийнятий, бо в України просто немає іншого шляху розвитку. Про це заявив координатор робочої групи з підготовки до розгляду у другому читаннілюстраційного законопроекту Закону "Про очищення влади" нардеп Юрій Дерев’янко.

    Авторам законопроекту надіслано  понад 100 різних поправок, серед них:
    -  пропозиція детальніше прописати пункти, що стосуються колишніх керівників комуністичної партії Радянського Союзу та агентів КДБ;
    - переглянути коло близьких осіб суб"єкта перевірки, які підлягають перевірці майнового стану;
    - прибрати положення, що стосуються виборних посад;
    - додати до критеріїв перевірки положення про осіб, які сьогодні співпрацюють та підтримують терористичні організації "ДНР" та "ЛНР" тощо.

    "Якщо поправки скеровані на руйнування закону, то ми їх відхилимо. Наша мета — якомога швидше прийняти ефективний закон про люстрацію, який відразу почне працювати, — відмітив народний депутат Дерев"янко. - Та бурхлива реакція, яку викликає законопроект "Про очищення влади", свідчить лише про те, що п"ята колона дуже боїться втратити цілу армію агентів, які працюють сьогодні проти України", — наголосив Юрій Дерев"янко.

    За словами нардепа ті пункти тексту закону, які порушують Конституцію України, будуть вилучені, але сама концепція та суть закону змінюватись не будуть. Наприклад, це стосується пропозиції про створення окремого Люстраційного органу, що не передбачено чинною редакцією законопроекту. На думку народного депутата, такі поправки унеможливлюють реалізацію закону і значно затягнуть у часі початок самої люстрації.

    На засіданні були присутні представники політичної партії "Воля", Громадського люстраційного комітету, громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ", фонду "Відкритий діалог", ГО "Харківський громадянський форум", Харківської правозахисної групи, НГО "Інститут масової інформації", а також  представники всіх парламентських фракцій та груп, окрім "Партії Регіонів" та групи "За мир і стабільність".

    Наступне засідання робочої групи з доопрацювання проекту Закону "Про очищення влади" заплановане на 1 вересня, 13-00.

    Нагадаємо, що 14 серпня ц.р. Верховна Рада ухвалила проект Закону "Про очищення влади" у першому читанні 252 голосами народних депутатів.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.