• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська плавчиня Анастасія Малявіна завоювала бронзу на Олімпіаді у Китаї

    Опубликовано: 2014-08-21 09:53:58

    Тренер учасниці ІІ юнацьких Олімпійських ігор А.Малявіної Світлана Лобановська: «В усіх наших суперників результати набагато покращилися, порівняно із минулим роком». 

    16-річна Анастасія Малявіна – срібна призерка чемпіонату світу серед юніорів та чемпіонату Європи серед юніорів. Зараз вона у Китаї, де разом з нашою «четвіркою» найсильніших змагатиметься на ІІ юнацьких Олімпійських іграх. Про новини з життя перспективної спортсменки прес-службі ФПУ розповіла її тренер – Світлана Лобановська. 

    ПРО АНАСТАСІЮ МАЛЯВІНУ
    Я треную Настю з 12 років. У неї - справжні бійцівські якості. Хоча в житті Анастасія дуже спокійна та тиха дівчинка,  - як кажуть, «сама в собі». Але коли виходить на змагання, знає, за що змагається, адже назад дороги немає: або пан, або пропав. 

    ПРО ДЕВІДА СЕЛО
    Анастасія півроку тренувалася в США із видатним американським тренером Девідом Село. Цей досвід став корисним передусім, тому що вона подивилися, як потрібно тренуватися. Адже поруч із неї у плавальному басейні були більш старші та досвідчені плавці – чемпіонки світу Юлія Ефімова та Джесіка Харді, призер Олімпійських ігор Володимир Морозов.

    Загалом тренування у Село – це чудова життєва школа: там ніхто не буде терпіти твої забаганки, вмовляти чи утримувати. У США діє такий принцип: якщо ти прийшов до тренера – значить, це потрібно в першу чергу тобі, і ти повинен працювати.  

    ПРО ІІ ЛІТНІ ЮНАЦЬКІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ
    До Олімпіади ми готувалися протягом півроку в Харкові, а більшу частину -  на дніпропетровській національній базі олімпійської та параолімпійської підготовки «Метеор». Там ми пройшли повністю медичне обстеження та допінг-контроль.

    Під час підготовки акцентували увагу на витривалості, адже саме цього потребує наша основна дисципліна – 200 м брасом. Тому, готуючись до Олімпіади, збільшили інтенсивність тренувань. 

    Перед змаганнями я детально вивчила інформацію про кожного нашого суперника. В нас дуже сильні супротивники: в усіх результати набагато покращилися, порівняно із минулим роком.  Крім того,  вони практично на один-два роки старші за Настю. Наприклад, дуже високий результат показує  плавчиня з Японії, яка виграла міжнародні змагання з плавання «Маре Ностурм». А дві британки - рекордсменки Великої Британії на основній нашій дистанції на 200 м брасом. Цікаво, що Китай взагалі не публікує  жодних результатів своїх спортсменів, тобто невідомо,  чого можна очікувати від господарів змагань.

    ПРО ПЛАНИ
    Кожний рік ми відбираємося на якісь змагання: два чемпіонати Європи серед юніорів, чемпіонат світу серед юніорів, і ось – Олімпійські ігри. На цій Олімпіаді цикл юніорських змагань в нас закінчується. Тож далі будемо брати Казань - готуватися до чемпіонату світу у 2015 році. Вже після змагань у Росії буде сформована команда, яка представлятиме Україну на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро у 2016 році.

    У  майбутньому я також планую готувати Настю на 200 м комплексним плаванням. На цьогорічному чемпіонаті України у Харкові вона навіть могла стати чемпіонкою на цій дисципліні, але їй трішки не вистачило майстерності на поворотах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.