• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнесу у зоні АТО закликають надати державний захист

    Опубликовано: 2014-08-18 15:35:58

    Затягування прийняття змін до Податкового кодексу України, що стосуються тимчасових заходів на період проведення антитерористичної операції на сході України, ще більше поглибить економічну кризу в регіоні і унеможливить швидкий процес відновлення економіки після завершення АТО. Таке, коментуючи проект змін до Податкового кодексу, заявив співголова парламентського об’єднання «Економічний розвиток»,  президент УСПП Анатолій Кінах.

    «Підприємці зі сходу України, ті які переселилися в інші регіони і ті, які залишилися там, не можуть повноцінно здійснювати свою господарську діяльність. Це фізично неможливо, тож треба на час АТО підтримати  суб’єкти господарювання. Уже зараз зрозуміло, що без підтримки влади підприємці сходу зазнають величезних непоправних збитків, а як наслідок – значні кошти втратить і  державна скарбниця», – заявив Кінах. 

    На думку народного депутата, проект Закону про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції №4313а, ухвалений у першому читанні, лише частково пом’якшать наслідки збитків, завданих місцевому бізнесу бойовими діями.  Адже інфраструктура двох областей суттєво пошкоджена. Вартість її відновлення обчислюється уже мільярдами гривень. «Уже зараз уряд має почати розробку плану комплексної відбудови регіону. Вона має стосуватися не лише відбудови доріг та об’єктів нерухомості, а й відновлення робочих місць, допомога постраждалим, підтримка родин, які втратили своє майно і близьких. Уряд має зробити все, щоб відновити і укріпити довіру до влади в Україні», – вважає Анатолій Кінах.

    Він наголосив, мало просто відбудувати підприємства східного регіону. І тепер їм доведеться пристосовуватися до нових реалій – переорієнтувати  ринки збуту продукції, шукати нових партнерів на внутрішньому і зовнішньому ринках, адже більшість з них була пов’язана співпрацею з Росією. «Держава мала б створити програми допомоги цим підприємствам, щоб допомогти їм налагодити зовнішні зв’язки, скоригувати їх у відповідності до глобальної стратегічної політки, а також всіляко сприяти пожвавленню попиту на внутрішньому ринку», – вважає народний депутат.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.