• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • РНБО: Сили АТО розвивають наступ

    Опубликовано: 2014-08-18 10:31:25

    «Сили АТО розвивають наступ на Донецьк, Луганськ, Горлівку, Первомайськ, Іловайськ та Красний Луч, а також продовжують утримувати під контролем висоту неподалік кургану Савур-Могила та успішно відбивають контратаки бойовиків», - повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко.

    За інформацією речника РНБО, вчора після запеклого бою за житловий район Велика Вергунка у Луганську сили АТО встановили контроль над будівлею Жовтневого райвідділу міліції в Луганську та підняли над нею Державний прапор України.

    Протягом доби Збройні сили України вступали в вогневий контакт з терористами в районах населених пунктів Донецьк, Луганськ, Старобешеве, Трудівське, Березове, Красногорівка, Верхня Кринка, Піски, Новокатеринівка, Благодатне, Червона Поляна, Весела Гора, Земляне, Красний Яр, Новоганівка та на відрізках доріг «Савур Могила – Первомайське»,  «Маринівка – Сніжне».

    Андрій Лисенко також повідомив, що тривають обстріли української території з боку Російської федерації. Так, з 15:10 до 15:40 з району російського села Новоселівка здійснено артилерійський обстріл блокпосту українських військових в районі н. п. Лужки. В той же час з території РФ з напрямку населеного пункту Ульянівське у Росії зафіксовано ведення вогню артилерії та з установок «Град» в напрямку Амвросіївки. «Вчора ввечері з території Росії, на захід від н.п. Краснодарського у Російській федерації здійснено один артилерійський залп в напрямку українського селища Старобешево, після чого в даному секторі зникли мобільний зв'язок та електропостачання. З 21:20 до 22:15 здійснено артилерійський обстріл з території Росії по українському н.п. Білоярівка, що неподалік Амвросіївки», - додав Лисенко.
     
    Були зафіксовані факти порушення повітряного простору України російськими безпілотними літальними апаратами. «Загалом за останню добу зафіксовано 10 прольотів безпілотників над територією України», -  повідомив речник РНБО.
    З території Російської Федерації через село Дякове на територію України зайшла колона військової техніки у складі 3 систем реактивного залпового вогню «ГРАД» та направилася у напрямку смт. Нижній Нагольчик Луганської області.
    «Сьогодні вранці о 05:40 над Луганською областю після успішного виконання бойового завдання був збитий український винищувач МіГ–29. Обставини цієї події та доля українського пілота наразі з’ясовуються», - сказав Лисенко.
     
    На підконтрольних бойовикам територіях Донбасу терористи продовжують примусову «мобілізацію», намагаючись поповнити свої лави за рахунок місцевого населення. «Терористи продовжують викрадати мирних громадян з метою отримання викупу. Упродовж минулої доби зареєстровано викрадення терористами 8 громадян. Загалом, за весь період проведення АТО терористами викрадено або захоплено 1009 осіб», - говорить Андрій Лисенко.

    За словами речника РНБО, служба безпеки України затримала шістьох учасників терористичної групи, яких підозрюють у влаштуванні вибуху в ніч на 3 серпня на території Харківського бронетанкового заводу. У затриманих вилучено велику кількість зброї, в тому числі автомати і гранатомети, а також вибухівку та накопичувач з відеофайлами вчинених злочинів. «За оперативною інформацією ці файли як звіти передавалися спецслужбам Російської федерації», - говорить Лисенко. – «В ході проведених слідчих дій виявлено, що члени групи, які мали зв'язки зі співробітниками ФСБ Росії, розробляли плани терористичних атак на стратегічно важливі об'єкти Харківщини, а також здійснювали вербування нових членів бандитського угруповання. Зараз затримані дають свідчення».

    Вчора Національні гвардійці під Білогоровкою на Донеччині знешкодили залишений бойовиками укріпрайон на важливій трасі, що поєднує Лисичанськ та Серебрянку. Поспіхом відступаючи, терористи залишили в укріпленнях стрілецьку зброю, боєприпаси, а також станковий протитанковий гранатомет «Копье» російського виробництва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.