• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Благодійний проект «Подаруй посмішку» для дітей-біженців із Східних областей України

    Опубликовано: 2014-08-08 11:18:17

    7 серпня у Національному музеї народної архітектури і побуту Пирогововідбувся благодійний проект «Подаруй посмішку»для дітей-біженців із Східних областей України.

    У наметовому таборі на території музею перебуває близько 100 дітей шкільного віку, родини яких булизмушені тікати з місць, де тривають воєнні дії. Окрім того, зараз там відпочивають діти військових з Івано-Франківська та Києва, батьки яких знаходяться у зоні АТО.Через це тема війни –табу в таборі. «Адже тут практично усі діти постраждали від неї, - розказав керівник зміни табору Влад Сотніков. – Приміром, є такі, чиї родичі були поранені, дівчинка, яка змушена була тиждень провести у підвалі, ховаючись від обстрілів Донецька. Тому намагаємося у наших бесідах робити акцент на єднанні».

    Саме на те, щоб діти забули жахи війни і хоча б на один день повернулись у безтурботне дитинство й спрямована ініціатива «Подаруй посмішку». «Ми хочемо морально підтримати дітей. З допомогою арт-програм, майстер-класівзі створення оберегів, ляльок-мотанок, прикрас, спорту та інших заходів ми прагнемо подарувати їм радість, повернути в безтурботне дитинство, - розповів керівник проекту «Подаруй посмішку» Роман Керик. – Окрім того, своїм прикладом хочемо показати іншим людям модель,  як, можна зробити дітей більш щасливими. І до цієї ініціативи може долучитися кожен».

    До числа людей, які дарують дітям посмішки, доєдналися і українські артисти брати Борисенки. Хлопці не лише дали міні-концерт для дітей, але й просто поспілкувались з ними й разом зіграли в рухливі ігри. «Дітям зараз, як ніколи, потрібна допомога. Дорослій психіці те, що трапляється зараз, легше витримати, аніж дітям. Тому ми дуже хочемо щоб усе те, що відбувається зараз в нашій країні, якомога швидше закінчилось, й діти повернулись до своїх звичних емоцій,- розповіли Борисенки.

    Насамкінець усі діти прив’язали стрічки-побажанняна символічне дерево Миру. Це дерево з дитячими мріями подорожуватиме з проектом «Подаруй посмішку» усією Україною, збираючи на собі мрії  усіх дітей-учасників ініціативи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.