• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи може бути нашим основним економічним партнером країна, з якою перебуваємо у стані війни

    Опубликовано: 2014-08-08 08:11:09

    Анексія Росією Криму й організація та підтримка нею бойовиків у Донбасі показали, що ця країна не тільки не може бути надійним партнером України, але й є на цей час основним зовнішнім ворогом нашої держави. Будь які стосунки з нею, не надійні, не стабільні, і в будь який момент можуть бути використані проти нас. Це сьогодні  показало рішення Росії заборонити транзитні рейси українських авіаліній до кавказьких країн та Туреччини. Разом з тим  ця агресивна та свавільна країна  залишається нашим основним зовнішньо економічним партнером. 

    Ініціативна група «Пліч-о-пліч заради майбутнього» наголошує, що це  є величезною загрозою для економічної стабільності країни. Влада майже нічого не робить, щоб кардинально змінити ситуацію в цьому. Ми очікуємо економічних санкцій західних країн, в той час як українська економіка продовжує постачати Росії вироби, які використовуються в зброю, якою знищуються оборонці нашої раїни.

    Газова залежність від Росії сприймається, як реальність якої не треба змінювати,  а потрібно змиритися з нею.  Очевидно імпорт енергоносіїв з Росії для забезпечення торгівельного  балансу вимагає експорту української продукції в цю країн, що вигідно, як давнім олігархам так і великому бізнесу пов’язаного  з новою владою.

    Навіть попередня влада намагалася  диверсифікувати  енергетичне забезпечення в Україні: говорили про сланцевий газ, термінал для зрідженого газу в Одесі, альтернативну енергетику, енергозбереження, зараз вже розмов на цьому тему немає. Невже теперішня влада в сфері економіки менш патріотична ніж попередня.

    Орієнтація на Росію, як на основного економічного партнера небезпечна не лише з огляду на теперішній військовий конфлікт. Нестійкість і віроломність  цієї країни об’єктивно зумовлена  теперішньою ситуацією. Великі амбіції зумовлені імперським минулим не можуть реалізуватися через недостатній інтелектуальний науково-технічний і демографічний ресурс. Росія зараз має малий потенціал розвитку, але великий потенціал знищення.  Тому будь-які контакти з нею небезпечні і небажані, аж поки російський народ не прозріє і, пройшовши через кризу, не стане на шлях внутрішнього оновлення.

    Тому ініціативна група «Пліч-о-пліч заради майбутнього» закликає  українську владу дати українському народу реальний план зміни зовнішньо економічних орієнтирів так, щоб наша економіка якнайменше залежала від держави з якою в нас найскладніші стосунки і покращення не передбачається.

    Передовсім ми хочемо побачити конкретний і реальний план забезпечення енергетичної незалежності від Росії, особливо це стосується енергозабезпечення населення. Лобіювання імпорту російського газу в інтересах металургійних та хімічних підприємств  суперечить інтересам нашої країни. Весь газ, який видобувається в Україні має бути спрямовано для потреб населення, адже від перебоїв газопостачання в економіці  можуть потерпіти тисячі людей, яким  відповідні підприємства дають роботу, а від перебоїв  постачання газу населенню будуть потерпати мільйони.

    Ініціативна група «Пліч-о-пліч заради майбутнього»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.