• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ганна Герман: Ми мусимо врятувати і відродити Донбас

    Опубликовано: 2014-08-07 09:28:56

    - Перебування на Донбасі цими днями ще раз утвердило мене в переконанні: наш обов'язок – помогти людям цього регіону, які дуже страждають від того, що зруйнований їх край, що загинули їх рідні, що вони втратили здобуток усього життя, що вони так багато страждають.

    І не важливо, як називається партія, до якої хтось із нас належить. І не важливо, чи будуть дончани за цю партію голосувати – обов'язок кожного, хто хоче бачити Україну єдиною, - відродити Донбас. Допомогти тим багатостраждальним людям, які живуть на Донбасі.

    Держава повинна змінити ставлення до мешканців Донбасу. Бо люди на Донбасі так само люблять Україну, як люди в Києві чи у Львові. Треба поважати їх право жити за своїми традиціями і не ображати їх псевдопатріотичними повчаннями. Не вчімо їх любити Україну, а краще допоможімо матеріально.

    Я бачила там стареньких людей, які ночують біля руїн своїх квартир. Я бачила жінок, що поховали своїх загиблих під час обстрілів дітей. Чому, запитували вони, голова Парламенту жодного разу не закликав депутатів вшанувати пам'ять загиблих дітей Донбасу? Чому, ставили вони запитання, Президент не оголошував жалобу, коли гинули малюки на вулицях донецьких міст? Чому наших смертей не бачать в Києві? Чому для Києва ми – «колоради»? Що ми такого злого зробили? Ми просто жили і працювали... Хіба за це розстрілюють?

    Ці гіркі запитання зависають у повітрі. І відповідь на них є лише одна – гуманітарна політика в нашій країні повинна бути змінена. В її основу треба поставити любов і доброзичливість до кожного, хто живе в Україні, без різниці, в якому він регіоні і без різниці, чи був він на Майдані, чи ні. Нам треба закопувати рови розбрату, які додатково вирила на нашій землі ця війна.

    І коли ми поможемо дончанам відбудувати їхні домівки, школи, дороги, інфраструктуру, коли ми поможемо їм залікувати їхні рани, тоді Донбас скаже нам: ми з Україною назавжди.

    А коли Донбас це скаже, то відповідь на питання, яка партія при владі, не матиме принципового значення. Головне  (цитую Бориса Колеснікова): Донбас – з Україною назавжди.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.