• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Як вдома побували» - звіт місії українських артистів на Південному Сході

    Опубликовано: 2014-08-01 08:09:06

    Олег Скрипка замінив ВВ на поранених військових. Бійці нацгвардії плакали, співаючи гімн з Русланою. Пілоти тактичної авіації розповіли Тоні Матвієнко про позивний «Летіли дикі гуси», а Марію Яремчук носили на руках.

    Вже кілька тижнів триває тур на підтримку українських військових та мешканців звільнених від терористів міст на південному сході нашої країни «Підтримаємо своїх».

    Творчі зустрічі і живі виступи артистів пройшли у Гончарівську, Десні, Ізюмі, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Маріуполі та Дніпропетровську у військових частинах, медичних закладах, базах підготовки та дислокації військових і гвардійців, а також на площах міст.

    Глядачами імпровізованих концертів стали пілоти бригади тактичної авіації, матроси і офіцери військово-морського флоту, бійці національної гвардії, військові, поранені в ході АТО, мирні мешканці міст Ізюм та Маріуполь.

    «Я вклоняюсь перед цими людьми. Ми завдячуємо їм своїм життям, - каже Марія Яремчук. - Під час наших концертів ці хлопці вразили мене тим, які вони справжні, мужні і водночас щирі, як вони щиро сумують за своїми рідними, дітьми, жінками, яких не бачать місяцями. Увага і підтримка - це те найменше, що ми можемо їм подарувати, як артисти. І це велика честь виступати перед ними».

    В Дніпропетровську команда туру отримала можливість виступити на аеродромі бригади тактичної авіації. Концерт відбувався просто в авіаційному ангарі і супроводжувався суворими заходами безпеки. Військові традиційно дуже тепло зустріли артистів і поділились враженнями від своєї служби. А коли Тоня Матвієнко заспівала «Ой летіли дикі гуси», пілоти розповіли у відповідь, що саме ця пісня зараз часто лунає жартома в радіопереговорах пілотів, коли на їхньому шляху зустрічаються зграї птахів. Після концерту військові довго не хотіли відпускати артистів, а Марія Яремчук зустріла земляка, який в емоційному пориві підняв співачку на руки.

    На наступний день після виступу на аеродромі, відбувся концерт у Дніпропетровському шпиталі, де проходять лікування пораненні бійці 93, 25, 61. 72, 24, 30 бригад та батальйону Дніпро. «Сцена» і «глядацький зал» для пацієнтів, медичного персоналу та волонтерів, розмістились просто неба на території шпиталю. Деяких з бійців вивезли просто на лікарняних ліжках. Лідер легендарного гурту ВВ Олег Скрипка, який приєднався до туру в цьому місті, розповів зі сцени, що приїхав без свого колективу, але пропонує глядачам на час концерту замінити його музикантів – себто, підспівувати, що військові з радістю і робили.

    Концерт у Дніпропетровському військовому шпиталі відбувся за ініціативи та сприяння Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

    За час туру артистам довелось проїхати більше півтори тисячі кілометрів, виступати на імпровізованих майданчиках просто неба, або в умовах наближених до польових. А одного разу команда "Підтримаємо своїх" змушена була йти пішки 12 км. За словами учасників туру атмосфера, що панувала на цих зустрічах та слова подяки від військових на 200% виправдовують всі зусилля та мотивують продовжувати такі концерти стільки, скільки буде потрібно.

    Бійці Маріупольської частини нацгвардії брали автографи у Руслани  навіть на броньованих комірах, що захищають шию, а також на ременях зброї і військових квитках. А мирні мешканці цього міста, яке нещодавно було звільнено від терористів, прийшли на концерт з жовто-блакитними стрічками, повітряними кульками, квітами і розгорнули в центрі площі величезний український прапор.

    «В одній з частин хлопці повернулись з нічного чергування на посилених блокпостах і просто не знімаючи амуніції і зброї, сіли під деревами слухати наш концерт., - розповідає музичний керівник проекту Віталій Пастух – «Коли разом з Русланою в кінці всі співали Гімн, було помітно що очі багатьох бійців зволожені сльозами. А один з солдатів в особистому спілкуванні після концерту сказав «Дякую вам. Як вдома побував».

    Нагадаємо, у турі "Підтримаємо своїх" беруть участь такі артисти, як Марія Бурмака, ВВ, Руслана, Злата Огневіч, Анастасія Приходько, Марія Яремчук, Володимир Ткаченко, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Павло Табаков, Юлія Лорд, Дмитро Оскін, Геннадій Попенко, Ейва, Андрій Kishe, Марія Чеба, гурти Тарута, Куку Шанель, Без Обмежень та Пара Нормальних.

    В найближчих планах організаторів – концерти для прикордонників, інших військових з'єднань, а також жителів міст Луганської області.

    Тур є спільною ініціативою агентства Євромедіа та популярних українських артистів, які з готовністю відгукнулись на пропозицію виступити на підтримку героїв, що захищають нашу країну.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.