• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Катеринчук пропонує парламенту ввести кримінальну відповідальність за подвійне громадянство

    Опубликовано: 2014-07-31 13:35:22

    Лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук вніс на розгляд парламенту проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо декларування належності до іноземного громадянства» (р.№ 4398а від 30.07.2014 року).

    «В складний для України час органи державної влади та місцевого самоврядування мають бути укомплектовані лише громадянами, які є відданими ідеї незалежності та територіальної цілісності України», - сказано в пояснювальній записці до законопроекту. – «Події кількох останніх місяців засвідчили, що саме органи місцевого самоврядування та територіальні органи державної влади створили умови для відторгнення території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя від Української держави та у подальшому брали участь у цьому процесі. Органи місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей, їх представники також приймають активну участь у підтримці дій, направлених на відокремлення цих територій від нашої держави. Широко відомими в Україні є непоодинокі випадки, коли члени вищого законодавчого органу України, користуючись наданими їм правами та привілеями, проводять антиукраїнську, сепаратистську діяльність. Деякі незаконні озброєні формування, що здійснюють терористичну діяльність на східних територіях України, очолюють колишні високопосадовці правоохоронних та спеціальних органів України. Колишні члени Уряду України, керівники центральних органів державної влади, належали до іноземного громадянства та вели, фактично, підривну діяльність проти нашої держави».

    «З метою забезпечення самого існування держави Україна, гарантування її незалежності та безпеки, відданості осіб, які перебувають на виборних посадах або на службі в органах державної влади та місцевого самоврядування, на посадах в юридичних особах публічного права, є необхідним на законодавчому рівні встановити вимогу декларування відсутності або належності до іноземного громадянства (підданства) та запровадження відповідальності за неповідомлення про множинне громадянство», - вважає народний депутат.

    Законопроект передбачає встановлення кримінальної відповідальності за неподання декларації про відсутність іноземного громадянства (підданства) або про належність до іноземного громадянства (підданства), подання завідомо неправдивої декларації про відсутність іноземного громадянства (підданства).

    Прес-служба Європейської партії України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.