• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпочта презентовала почтовые марки серии «Европа» - «Казак Мамай» и «Кобза»

    Опубликовано: 2014-07-25 14:59:25

    25 липня 2014 року Укрпошта представила у Національному художньомумузеї України поштові марки «Козак Мамай» та «Кобза», випущені за програмою «ПостЄвропа» на тему «Національні музичні інструменти». Марки серії «Європа», які містять офіційний логотип EUROPA, випускаються лише один раз на рік різними поштовими операторами Європи.

    Церемонія спецпогашення марок, після якої вони є дійсними для оплати у поштових відділеннях, відбувалася за участю в.о. генерального директора Укрпошти Михайла Паньківа та заступника генерального директора з виставкової роботи та міжнародної співпраці Національного художнього музею України Юлії Ваганової.

    Марки серії «Європа», до яких належить «Козак Мамай» та «Кобза», є спеціальними та випускаються поштовими адміністраціями країн-членів Асоціації європейських державних поштових операторів «ПостЄвропа».Марки Європа користуються найбільшою популярністю серед колекціонерів-філателістів усього світу.

    Щороку міжнародна організація «ПостЄвропа» організовує тематичний конкурс на обрання кращої поштової марки серії «Європа». У цьому році Україну на конкурсі за темою «Національні музичні інструменти» представлятиме поштова марка «Козак Мамай».

    Козак Мамай, зображений на марці-учасниці конкурсу,є ментальним образом нації, що передається через покоління упродовж століть. Козак Мамай – це захисник українського народу, мандрівник та воїн. Кобза в його руках– символ співучої душі українського народу, за допомогою якої її власник оспівує ратні подвиги воїнів рідної землі.

    «Тематика українських марок «Козак Мамай» та «Кобза» єнадзвичайно символічною та актуальною. Сьогодні Козак Мамай співав би про подвиги та відвагу наших хлопців на полі бою Східної України» – відзначивв.о. генерального директора Укрпошти Михайло Паньків на урочистій церемонії спецпогашення.

    У 2006 році Україна вже посідала перше місце в конкурсі «ПостЄвропа» на тему поштової марки «Інтеграція очима молодих людей». «Сподіваємось, що і в цьому році українська марка буде оцінена по достоїнству. Але незалежно від результатів конкурсу, марка «Козак Мамай» має обов’язково посісти чільне місце в колекціях філателістів в Україні та світі за свій неповторний національний колорит та символічність» – сказав Михайло Паньків.

    «Полотна із зображенням козака Мамая є гордістю колекції Національного художнього музею України. Єдиний у своєму роді, універсальний і всюди впізнаваний образ українця. Але їхню справжню цінність ми почали усвідомлювати лише тепер. Героїчний досвід України знову став потрібним, а в країні народилися нові герої. Образ Мамая, попри давнє походження, набув актуальності і сучасних рис. Виявилось, що культурна спадщина існує не лише на архівних полицях та в музейних фондах, а живе у підсвідомості народу й оживає у часи великих подій» – відзначила Юлія Ваганова на церемонії спецпогашення.

    Художником поштових марок «Козак Мамай» та «Кобза» виступив Віталій Мітченко. Тираж кожної марки складає 145 000 примірників. Номінал марок: «Козак Мамай» – 4,80 грн., «Кобза» – 5,70 грн.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.