• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обращение Инициативной группы Першого грудня к Президенту Украины и Верховной Раде Украины

    Опубликовано: 2014-07-24 08:02:07

    Складність нинішнього становища полягає не лише у війні, яку розгорнула проти України Росія.

    Героїчну відповідь на російську агресію чинять наші військові.

    У боях з терористами гинуть українські захисники, миротворці, мирні люди.

    На підтримку Збройних сил постало суспільство: ми вражені численними прикладами волонтерства і добродійної допомоги, яку звичайні люди роблять на користь поранених і покалічених. Власне, маючи на увазі оцих добрих людей, яким на серці лежить добро своїх співвітчизників і цілого народу, і оприлюднюємо дане звернення.

    Коли ми бачили справжній, а не декоративний Майдан, то розуміли, що в країні відбуваються зміни. Коли сьогодні бачимо справжній, а не декоративний суспільний порив на підтримку рідної держави, знаємо, що зміни не пройшли марно.

    Саме тому звертаємося до Вас, достойний пане Президенте України та шановні члени Верховної Ради з наполегливим словом.

    Не допустіть компромісу з майбутнім нашого народу. За жодних обставин. І за жодних виправдань.

    Не оберіть лукавої спокуси виправдати політику власних сумнівів потребами національної безпеки. Така неправда призведе до неминучої руйнації довіри людей до можливості змін. Щойно довіра до вас в народі зникне, то зникне ваша політична перспектива.

    Не мовчіть, а говоріть з людьми, не бійтеся з ними говорити. Наше суспільство стало достатньо зрілим, щоб розрізняти правду від неправди. Намагаючись знайти для своїх дій найменші виверти, ви посилюєте неспокій і гнів народу.

    Не будьте формальною владою. Будьте владою реальною, яка здатна і охоча прийти на поміч громадянинові України в кожну критичну хвилину, попри відсутність яких-небудь приписів. Це стосується всіх і кожного, від кого залежать рішення, дії та допомога, - і Президента, і глави уряду, кожного політика, урядовця, дипломатів, правозахисників чи лікарів, які рятують життя потерпілих під час війни.

    І, найважливіше, виконуйте вами обіцяне і почніть жити по-новому.

    Насамперед увесь Український народ вимагає негайної ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. У влади не має ані політичних, ані моральних прав затягувати цей процес. Тверда політична воля здатна дозволити швидко втілити будь-які процедурні чи законодавчі рішення.

    Закликаємо Президента України та Верховну Раду України невідкладно і публічно схвалити рішення про проведення дострокових парламентських виборів у нашій державі.

    Політичні компроміси, які можуть зберегти мажоритарну складову виборів чи високий прохідний бар'єр для нових політичних сил, є неприпустимі і викличуть спротив.

    Закликаємо Президента і Верховну Раду бути свідомими своєї відповідальності.

    Український парламент має пройти давно очікуване очищення. Верховна Рада мусить позбутися тавра зради.

    Не зволікайте з цим кроком. Відкрийте двері новій Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.