• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Группа «Першого грудня» обращается к украинской власти: «Выполняйте вами обещанное и начните жить по-новому»

    Опубликовано: 2014-07-24 08:00:33

    Ініціативна група «Першого грудня» закликає українську владу негайно ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС та схвалити рішення про проведення дострокових парламентських виборів. Про це йдеться у зверненні Ініціативи до Президента та Верховної Ради.

    Учасники групи «Першого грудня» переконані, що у влади не має ані політичних, ані моральних прав затягувати процес ратифікації угоди з ЄС, адже тверда політична воля здатна дозволити швидко втілити будь-які процедурні чи законодавчі рішення.

    «Не мовчіть, а говоріть з людьми, — закликають у зверненні. — Наше суспільство стало достатньо зрілим, щоб розрізнити правду від неправди. Намагаючись знайти для своїх дій найменші виверти, ви посилюте неспокій і гнів народу. Не будьте формальною владою. Будьте владою реальною, яка здатна прийти на поміч громадянинові України в кожну критичну хвилину, попри відсутність яких-небудь приписів».

    У зверненні наголошують і на необхідності невідкладно і публічно схвалити рішення про проведення дострокових парламентських виборів у нашій державі, та закликають Президента і Верховну Раду бути свідомими своєї відповідальності: «Політичні компроміси, які можуть зберегти мажоритарну складову виборів чи високий прохідний бар'єр для нових політичних сил, є неприпустимі і викличуть спротив. Український парламент має пройти давно очікуване очищення. Верховна Рада мусить позбутися тавра зради».

    Учасники групи «Першого грудня» також висловили свою повагу героїчній відповіді наших військових на російську агресію: «Ми вражені численними прикладами волонтерства і добродійної допомоги, яку звичайні люди роблять на користь поранених і покалічених. Коли ми бачили справжній, а не декоративний Майдан, то розуміли, що в країні відбулися зміни. Коли сьогодні бачимо справжній, а не декоративний суспільний порив на підтримку рідної держави, знаємо, що зміни не пройшли марно».

    Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.