• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фонд «Держмолодьжитло» за 22 года способствовал обеспечению жильем около 94 тыс. семей

    Опубликовано: 2014-07-08 15:17:56

    Фонд «Держмолодьжитло» за 22 роки існування сприяв забезпеченню житлом близько 94 тис. сімей. Про це 7 липня під час прес-конференції повідомив голова правління Держмолодьжитла Леонід Рисухін.

     

    Леонід Рисухін зазначив, що спочатку діяльність Фонду була спрямована на підтримку безпосередньо молодіжного будівництва, будівництва молодіжних житлових комплексів, і у ті часи за сприяння Фонду було завершено будівництво 790 багатоквартирних будинків, 57 тис. квартир площею 3,4 млн. кв. метрів.

     

    «Сьогодні, зберігаючи свою історичну назву, Фонд перетворився на потужну небанківську кредитну фінансову установу, яка різними механізмами державної підтримки надає можливість вже конкретній сім‘ї вирішити житлове питання, і таких сімей з часу переходу на індивідуальні принципи роботи вже налічується понад 36,6 тис. з яких 9% - 3390 - скористалися програмами Фонду «Держмолодьжитло» у минулому році», - підкреслив Леонід Рисухін.

     

    Голова правління Фонду зазначив: «За останні чотири роки здійснено значну перебудову, модернізацію Фонду «Держмолодьжитло» і в організаційному, і в кадровому, і в матеріально-технічному і в нормативному розрізі. Щорічна кількість клієнтів Фонду зросла у 15 разів. З  224 сімей у 2009 році до 3390 у 2013 році».

     

    Водночас, за словами Леоніда Рисухіна, сьогодні, з огляду на існуючі і «в державі», і «у держави» проблеми, - тимчасово призупинені процедури укладання нових договорів за всіма програмами, які реалізує Держмолодьжитло.

     

    «У той же час, уряд знаходить можливості для вирішення проблемних питань: безпосередньо за підтримки Віце-прем’єр-міністра Гройсмана виділені кошти для погашення заборгованості за минулий рік по програмі пільгового кредитування (25,9 млн. грн.)., вирішується питання до Державній підтримці (30*70), частково вже виділено 10,5 млн. грн. А також прийнято рішення про допомогу постраждалим внаслідок неплатоспроможності банків, зокрема КБ «Автокразбанк» та КБ «Південкомбанк», - наголосив Леонід Рисухін.

     

    В рамках існуючих житлових програм Фонд «Держмолодьжитло» забезпечує якісне обслуговування діючих договорів, яких налічується близько 20 тисяч. Повністю виплачується поточна компенсація відсоткової ставки за кредитом комерційних банків. Під постійним контролем знаходяться житлові об’єкти, що будуються в рамках державних програм.

     

    Леонід Рисухін зазначив, що сьогодні Мінрегіоном відпрацьовуються пропозиції щодо розвитку державних житлових програм. Є час, щоб проаналізувати переваги та недоліки діючих механізмів державної підтримки житлового забезпечення, вдосконалити нормативну базу, запровадити нові підходи та принципи масового забезпечення житлом українських сімей. Держмолодьжитло, як державною фінансовою установою, вжито заходи, та забезпечено технічну готовність значного, на порядок, збільшення обсягів реалізації державних та регіональних житлових програм.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.