• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • О подписании Меморандума об информационном сотрудничестве

    Опубликовано: 2014-06-26 15:19:02

    23 червня 2014 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та Міністерством доходів і зборів Українибуло підписанопротоколи про інформаційне співробітництво. Метою дипломатичного документу є удосконалення системи захисту інтересів споживачів фінансових послуг.

    Згідно з угодою, відтепер між учасниками Меморандуму буде відбуватися обмін інформацією щодо фінансових операцій учасників ринку фінансових послуг.На думку обох сторін, така взаємодія сприятиме наведенню порядку в страхуванні, перестрахуванні і в інших фінансових сферах, зокрема в роботі кредитних спілок, фінансових компаній, недержавних пенсійних фондів.

    «Така співпраця матиме позитивний вплив на прозорість діяльності фінансової системи, - зазначив Максим Поляков, в.о. Голови Нацкомфінпослуг. – На сьогодні учасники ринку фінансових послуг, користуючись наявністю прогалин у законодавстві, використовують різні схеми «відмивання» грошей, отриманих незаконним шляхом, задля ухилення від оподаткування. Тому є необхідність відстежувати всі ці схеми і з боку Міністерства, і з боку Національної комісії».

    За інформацією М.Полякова, для виведення грошей із економіки використовуються схеми «псевдострахування», коли спрямовуються перестрахові платежі на компанії,що використовують фіктивне банкрутство та декларують спотворені звітні дані.

    Так, за даними  Міністерства доходів і зборів України, через схеми ухилення від оподаткування на страховому ринку з реального сектору економіки було виведено майже 3 млрд гривень за 2013 рік. Аналіз узагальнених даних дозволить зробити контроль за цим ринком більш ефективним.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.