• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Работу ВСК по расследованию гибели Музычка предлагают продлить еще на месяц

    Опубликовано: 2014-06-05 14:30:34

    Депутати просять продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин загибелі О. Музичка до 27 червня 2014 року.

    Про це йдеться в проекті Постанови Верховної Ради Про звіт Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування обставин загибелі Музичка.

    "Зважаючи на обсяг матеріалів, наданих МВС та Генпрокуратурою, а також матеріалів, наданих представниками громадськості, залученими до роботи ТСК, і враховуючи короткий термін діяльності, ТСК станом на 28 травня 2014 року позбавлена можливості підтвердити чи спростувати факти і обставини, висловлені представниками громадськості, МВС та Генпрокуратури, через недостатність матеріалів та у зв'язку з тим, що слідство по кримінальному провадженню ще триває, а також надати власні остаточні висновки про факти й обставини загибелі громадянина О. Музичка", — наголошується у звіті.

    Зокрема, в документі пропонується взяти до відома звіт ТСК, підготовлений за даними на 28 травня, та продовжити роботу комісії ще на місяць.

    Як зазначається, у відповідь на звернення ТСК Міністерством внутрішніх справ України та Генеральною прокуратурою України було надано лише частину затребуваних ТСК документів та інформації.

    Разом з тим Міністерство внутрішніх справ у наданих матеріалах повідомляє, що за результатами службового розслідування порушень службової дисципліни та інших нормативно-правових актів, які регламентують діяльність органів внутрішніх справ, "у діях працівників ГУБОЗ МВС України не було встановлено".

    Також в звіті наводяться результати висновків частини експертиз, які свідчать про те, що куля, вилучена під час огляду трупа Музичка, куля, витягнена під час розтину його трупа, та куля, витягнена з руки пораненого працівника міліції, відстріляна з одного екземпляру вогнепальної зброї — пістолета "Макарова", який був вилучений у підозрюваного Музичка.

    При цьому у звіті наголошується, що представники Генеральної прокуратури частково не погоджуються з висновком МВС щодо службового розслідування причин та обставин загибелі громадянина Музичка О.І. У зв'язку з цим, Генпрокуратурою призначено додаткове службове розслідування з постановленням додаткових питань через надходження нових матеріалів.

    Зокрема, члени Комісії вважають, що роботу ТСК необхідно продовжити у зв'язку з опрацюванням експертизи Генпрокуратури, яка встановлює чи міг потерпілий власноручно спричинити тілесні ушкодження та які саме, а також, чи відповідають встановленим обставинам та характеру тілесних ушкоджень показання співробітників спецпідрозділу "Сокіл", які затримували Музичка.

    Надходження висновку вказаної експертизи очікувалося 30 травня 2014 року. У свою чергу, термін роботи Тимчасової слідчої комісії сплинув 28 травня цього року.

    Питання про продовження роботи Комісії Верховна Рада планує розглянути 6 червня.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.