• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: российский народ должен осознать свою ответственность за путинскую агрессию

    Опубликовано: 2014-05-12 15:40:41
    У відповідь на агресію Путіна рішення про позбавлення російської футбольної збірної права участі в Чемпіонаті світу 2014, а також позбавлення права проведення Чемпіонату світу 2018 року, було б справедливим. Про це на прес-конференції у Львові заявив Анатолій Гриценко, кандидат на пост Президента України, лідер політичної партії «Громадянська позиція». 

    «Я публічно звернувся до президента ФІФА Йозефа Блаттера з пропозицією позбавити російську футбольну збірну права участі в ЧС 2014 року і відібрати у них право проводити ЧС 2018 року. Я вважаю, що, у відповідь на агресію з боку Путіна, на грубе порушення міжнародного права, за яким вбивства, окупація, дестабілізація не тільки в Україні, а й в Європі і, в перспективі, в усьому світі, це було б справедливим рішенням. Організовано збір підписів, вже зібрано близько 16 тисяч. Коли вийдемо на рівень 100 тисяч, я, спираючись на цю громадську думку, письмово звернуся до пана Блаттера», – сказав Гриценко.

    «Я знаю позицію ФІФА, що футбол поза політикою. Але футбол не був і не буде поза мораллю й поза міжнародним правом. Не можна робити вигляд, що нічого не відбулося», – зазначив Гриценко.

    Гриценко переконаний, що російський народ, в тому числі й російські футбольні вболівальники, повинні усвідомлювати свою відповідальність за агресію російської держави. 

    Гриценко також нагадав, що ще два місяці тому перед західними партнерами виступив з певною ініціативою . «Її умовно можна назвати: «Зачинити Росію на замок» – припинити видачу закордонних віз громадянам РФ, а тим, кому вже видали, забороняти виїзд закордон, окрім окремих випадків. В той час, коли їхня держава проводить агресію, громадяни Росії не повинні проводити бізнес-ланчі в Європі й відпочивати на курортах. Російське суспільство не повинно бездумно підтримувати цю сатанинську, деструктивну політику Путіна», – наголосив Гриценко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.