• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Анализ деятельности ЦВК в процессе подготовки выборов

    Опубликовано: 2014-04-29 15:41:54

    Станом на 24 квітня 2014 р. ЦВК було прийнято низку актів, спрямованих на забезпечення реалізації останніх змін до Закону про місцеві вибори, у тому числі:

    • постанову № 271 від 14 квітня 2014 р. “Про Порядок проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу територіальних виборчих комісій з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”. Постановою передбачено проведення жеребкувань щодо кандидатур до складу кожної ТВК з місцевих виборів.
    • постанову № 300 “Про Порядок внесення, повернення та перерахування грошової застави на місцевих виборах”. Постановою встановлено порядок внесення грошової застави місцевими організаціями політичних партій та кандидатами на місцевих виборах, а також підстави та порядок повернення такої застави місцевим партійним організаціям та кандидатам на місцевих виборах.
    • постанову № 301 “Про розмір грошової застави на позачергових місцевих виборах, призначених на 25 травня 2014 року, та на проміжних виборах депутатів обласних, районних, міських, районних у містах рад”. Постановою визначено розмір виборчої застави, яка вноситиметься місцевими організаціями партій та кандидатами на позачергових та проміжних виборах, які проводитимуться 25 травня 2014 р.
    • постанову № 325 “Про порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”. Порядком визначено вимоги до міжнародних спостерігачів на місцевих виборах, процедуру їх реєстрації, підстави припинення їхніх повноважень.
    • постанову № 326 “Про форми іменних запрошень на вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”. Постановою затверджено форми іменних запрошень, які виготовлятимуться органами ведення Державного реєстру виборців, передаватимуться ДВК та доставлятимуться виборцям.
    • постанову № 343 “Про форми списків виборців на виборчих дільницях та інших виборчих документів для підготовки та проведення голосування з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”. Нею було встановлено форми попереднього списку виборців на звичайній виборчій дільниці, уточненого списку виборців на звичайній виборчій дільниці, списку виборців на спеціальній виборчій дільниці, витягів із списку виборців для організації голосування за місцем перебування виборця, актів про передачу органами ведення Державного реєстру виборців попереднього та уточненого списків виборців, подання з відомостями про громадян України, які мають право голосу на місцевих виборах та на день їх проведення перебуватимуть у стаціонарному закладі охорони здоров’я;
    • постанову № 356 “Про Порядок розгляду скарг виборчими комісіями  з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, якою було визначено компетенцію виборчих комісій щодо розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність, пов’язані з підготовкою та проведенням місцевих виборів, вимоги до оформлення скарг та рішень за результатами їх розгляду;
    • постанову № 357 “Про форми бланків протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, протоколів територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів  виборців на виборчій дільниці та актів про видачу копій протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, якою було затверджено форми бланків протоколів ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, форми протоколів ТВК про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, форми актів про видачу копій протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

    Також ЦВК було внесено зміни до складу окремих ТВК, що здійснюватимуть підготовку до проведення місцевих виборів (Антрацитівської, Васильківської, Ізмаїлської, Жмеринської, Кременчуцької, Трускавецької, Ладижинської, Канівської, Ніжинської, Першотравенської, Одеської, Охтирської, Сумської, Фастівської міських виборчих комісій, Валківської, Запорізької, Куликівської, Тальнівської, Томашпільської, Тячівської, Чернівецької районних виборчих комісій), а також сфорформовано новий склад Київської міської та районних у місті Києві ТВК. Основною причиною змін у складі виборчих комісій стали подання членами відповідних комісій заяв про складання повноважень або їх відкликання чи (за новим Законом про місцеві вибори) заміна суб’єктами внесення кандидатур до складу комісій. Зміни у складі ТВК здійснювались ЦВК з дотриманням положень Закону про місцеві вибори.

     

    Також ЦВК надала громадській організації УДАР дозвіл мати офіційних спостерігачів під час позачергових виборів Київського, Миколаївського, Одеського, Сумського, Херсонського, Черкаського та Чернівецького міських голів, позачергових виборів депутатів Київської та Черкаської міських рад, проміжних виборів депутатів Волинської та Сумської обласних рад 25 травня 2014 р. (постанова ЦВК № 323 від 18.04.2014 р.), в той час як громадській організації “Сила країни” було відмовлено у наданні дозволу мати спостерігачів на виборах Київського міського голови та депутатів Київської міської ради у зв’язку з тим, що клопотання про дозвіл мати офіційних спостерігачів на місцевих виборах від цієї організації надійшло з порушенням встановлених строків (постанова ЦВК № 324 від 18.04.2014 р.). Надання дозволів мати офіційних спостерігачів на місцевих виборах здійснювалось ЦВК з дотриманням встановлених законодавством вимог.

     

    ЗВІТ ДОВГОСТРОКОВОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПОЗАЧЕРГОВИМИ МІСЦЕВИМИ ВИБОРАМИ 25 ТРАВНЯ 2014 р.
    1-23 квітня 2014 р.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.