Анализ деятельности ЦВК в процессе подготовки выборов

29 апр, 15:41

Станом на 24 квітня 2014 р. ЦВК було прийнято низку актів, спрямованих на забезпечення реалізації останніх змін до Закону про місцеві вибори, у тому числі:

Також ЦВК було внесено зміни до складу окремих ТВК, що здійснюватимуть підготовку до проведення місцевих виборів (Антрацитівської, Васильківської, Ізмаїлської, Жмеринської, Кременчуцької, Трускавецької, Ладижинської, Канівської, Ніжинської, Першотравенської, Одеської, Охтирської, Сумської, Фастівської міських виборчих комісій, Валківської, Запорізької, Куликівської, Тальнівської, Томашпільської, Тячівської, Чернівецької районних виборчих комісій), а також сфорформовано новий склад Київської міської та районних у місті Києві ТВК. Основною причиною змін у складі виборчих комісій стали подання членами відповідних комісій заяв про складання повноважень або їх відкликання чи (за новим Законом про місцеві вибори) заміна суб’єктами внесення кандидатур до складу комісій. Зміни у складі ТВК здійснювались ЦВК з дотриманням положень Закону про місцеві вибори.

 

Також ЦВК надала громадській організації УДАР дозвіл мати офіційних спостерігачів під час позачергових виборів Київського, Миколаївського, Одеського, Сумського, Херсонського, Черкаського та Чернівецького міських голів, позачергових виборів депутатів Київської та Черкаської міських рад, проміжних виборів депутатів Волинської та Сумської обласних рад 25 травня 2014 р. (постанова ЦВК № 323 від 18.04.2014 р.), в той час як громадській організації “Сила країни” було відмовлено у наданні дозволу мати спостерігачів на виборах Київського міського голови та депутатів Київської міської ради у зв’язку з тим, що клопотання про дозвіл мати офіційних спостерігачів на місцевих виборах від цієї організації надійшло з порушенням встановлених строків (постанова ЦВК № 324 від 18.04.2014 р.). Надання дозволів мати офіційних спостерігачів на місцевих виборах здійснювалось ЦВК з дотриманням встановлених законодавством вимог.

 

ЗВІТ ДОВГОСТРОКОВОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПОЗАЧЕРГОВИМИ МІСЦЕВИМИ ВИБОРАМИ 25 ТРАВНЯ 2014 р.
1-23 квітня 2014 р.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/336845.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua