• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Краткий обзор подготовки к выборам 25 мая

    Опубликовано: 2014-04-29 15:36:46
    • Позачергові місцеві вибори 25 травня 2014 р. проводитимуться на основі суттєво зміненого Закону “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”. Загалом, Закон створює належні умови для проведення виборів у відповідності до міжнародних стандартів та знижує ризики зловживань при організації та проведенні виборів. Після проведення озачергових місцевих виборів парламенту варто розглянути доцільність проведення виборів міських голів великих міст за мажоритарною системою абсолютної більшості.
    • Закон про місцеві вибори був прийнятий безпосередньо під час перебігу виборчого процесу з місцевих виборів, а тому члени виборчих комісій, кандидати, судді та виборці є недостатньо обізнаними зі змістом його основних положень. ЦВК, Вищому адміністративному суду та громадським організаціям варто вжити заходів щодо підвищення рівня обізнаності суб’єктів виборчого процесу, суддів та виборців стосовно основних положень цього Закону. У майбутньому парламенту варто утримуватись від внесення кардинальних змін до виборчого законодавства за декілька місяців до дня проведення виборів
    • Діяльність ЦВК з підгтовки до проведення позачергових місцевих виборів відповідала вимогам виборчого законодавства. ЦВК також було створено належні умови для реалізації новел Закону про місцеві вибори, зокрема, прийнято ряд постанов з питань організації та проведення місцевих виборів.
    • Хоча вибори проводитимуться у ряді регіонів (у тому числі в Луганській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській областях), підготовка партій та потенційних кандидатів до виборчої кампанії здійснюється повільно. У багатьох містах агітаційна діяльність практично не ведеться. У тих містах, де потенційні кандидати розпочали активну агітаційну діяльність (Київ, Одеса, Черкаси тощо), агітація загалом є беззмістовною. Використання недоброчесних методів політичної боротьби носить поодинокий характер. Для багатьох регіонів характерною особливістю є втрата Партією регіонів електоральної підтримки (хоча на Півдні, Сході та в окремих центральних областях Партія регіонів зберігає провідні позиції).
    • Діяльність органів місцевої влади зосереджена на підготовці до президентських виборів, в той час як місцеві вибори обійдені належною увагою. Територіальні виборчі комісії загалом здійснюють преедбачені законом заходи по підготовці до виборів, однак їх діяльність залишається малопомітною.

    ЗВІТ ДОВГОСТРОКОВОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПОЗАЧЕРГОВИМИ МІСЦЕВИМИ ВИБОРАМИ 25 ТРАВНЯ 2014 р.
    1-23 квітня 2014 р.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.