• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Випадок розродження жінки з синдромом Марфана, розшаруванням аорти

    Опубликовано: 2014-02-10 09:05:14

    В п’ятницю, 31 січня, з адміністрацією  Державної установи «Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова НАМН України»  зв’язався головний позаштатний кардіолог Чернігівської області з проханням про допомогу: виникла загроза відразу двом життям. Вагітна жінка 23 років, що з дня на день очікувала народження свого довгоочікуваного  малюка, відчула різкий біль у грудях. Результати попереднього обстеження були несподіваними та шокуючими як для лікарів, так і для молодої жінки: синдром Марфана -гостре розшарування аневризми аорти – життя жінки та ще ненародженої дитини щомиті було під загрозою через ризик фатальної кровотечі.

    Медиками Чернігівської міської лікарні екстрено організовано транспортування жінки до реанімаційного відділення ДУ «Інститут серцево-судинної хірургії ім..М.М. Амосова НАМН України».

    За допомогою найсучасніших методів дослідження діагноз розшарування аорти підтверджено.  У зв’язку з вкрай високим ризиком для здоров’я та життя жінки і дитини, вирішено провести розродження за ургентними показаннями.

    Проводити розродження доручено найдосвідченішим спеціалістам відділення акушерських проблем екстрагенітальної патології ДУ «Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України», головному спеціалісту з акушерства та гінекології НАМН України, зав.відділенням, професору Давидовій Ю.В,, головному науковому співробітнику, д.мед.н., Апресовій К.Г.

    За моделлю міжсекторальної взаємодії  мультидисциплінарною командою у складі провідних фахівців з кардіохірургії, акушерської кардіології, кардіореанімації та інтенсивної терапії, керівництва обох науково-клінічних установ після повного клініко-лабораторного обстеження вирішено провести розродження шляхом кесаревого розтину з подальшим виконанням операції Bentell.

    В умовах кардіохірургічної клініки проведено кесарів розтин, народилась жива, доношена дівчинка, вагою 3500 г, зростом 52 см. Крововтрата мінімальна для даного виду оперативного втручання. Операція виконувалась під постійним ультразвуковим контролем стану аорти.

    Враховуючи 50% вірогідність успадкування даної патології, одразу після народження дитину оглянуто спеціалістами з дитячої кардіології, виключено наявність ознак  проявів синдрому Марфана в структурах серця. 

    Ранній післяопераційний період без ускладнень.

    Буквально за 2 дні, після відновлення організму породіллі професор Ситар Леонід Лукич з командою провели унікальну операцію: заміну ушкодженого аортального клапану та аорти на протез. Операція проводилася  з реверсною перфузією головного мозку та повною зупинкою кровообігу під час операції.

    8 годин бригада найкращих спеціалістів-кардіохірургів боролася за життя молодої мами. І вони здобули перемогу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.