• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жертвы полтавского «элита-центра» живут на улице (ВИДЕО)

    Опубликовано: 2014-01-21 23:14:59

    Цій історії вже майже 7 років, та горе-інвестори недобудови по вулиці Боровиковського, 11 не втрачають надії, що їх дім зрештою зведуть – сподіваючись на допомогу від влади та і самі не сидять, склавши руки.

    За майже 7 років митарств по судах і всіх можливих інстанціях ці люди вже стали гарними знайомими. Вони – гіпотетичні сусіди неіснуючого будинку або ошукані інвестори новобудови по вулиці Боровиковського,11.

    Володимир Козуля, ошуканий інвестор недобудови по вул.Боровиковського, 11:

    «50 років відпрацював, зібрав гроші сину. Пішов ще взяв кредит і на цьому діло закінчилося. Сім'я у сина розпалася, бо не було квартири»

    Квартири немає, а кредит Володимир Козуля виплачує і досі... І така історія тут у кожного другого інвестора, які свого часу вклалися в будівництво багатоповерхівки на Огнівці.

    Світлана Решетило, ошуканий інвестор недобудови по вул.Боровиковського, 11:

    «Ми ж не пішли в якусь підпільну фірму. У неї була ліцензія, свідоцтво, вона мала право функціонувати на території України. А зараз виходить так, що нікого немає. 17,5 мільйонів пропало, і невідомо, хто винний, а люди постраждали. Вже дуже багато людей, які в нас були, вони повмирали. Дуже важка ситуація»

    Нагадаємо, зведення житлового будинку по вулиці Боровиковського, 11 інвестиційна компанія «Полтавабудінвест» та будівельна компанія «Цивільбуд» розпочали у 2007 році, попередньо загалом зібравши з інвесторів квартир понад сімнадцять з половиною мільйонів гривень. У вересні 2008 будівництво призупинилося на етапі зведення першого поверху. З того часу і розпочалися митарства ошуканих людей - звернення до правоохоронних органів, прохання про допомогу у кабінетах влади, пікети, мітинги, навіть голодування, і суди, суди, суди. Останні тривають і досі.

    Ярослава Ребрик, адвокат:

    «По частині епізодів винесено вирок, тобто визнано винних осіб, частина епізодів направлені на ДОС. У нас є ще інша заява про злочин, і для того, щоб вирішити другу заяву, нам необхідні оригінали документів, а в зв'язку з тим, що написана касаційна скарга, всі матеріали перейшли до касаційного суду Верховного. Скільки останній буде вирішувати - ніхто не знає»

    Суди тривають, та на них вже мало хто сподівається, кажуть ошукані інвестори. Втім рук не покладають - зараз хочуть самостійно взятися за пошуки забудовника, який би погодився завершити будівництво.

    Микола Горобець, ошуканий інвестор недобудови по вул.Боровиковського, 11:

    «Хочемо... Спочатку ж казали, що дадуть там землю додаткову, щоб знайти інвестора, побудувати, а тоді все закінчилося. Тепер будемо шукати, може хтось знайдеться, за допомогою генерального підрядника може і вийде добудувати. Але без влади самі ми тут нічого не зробим»

    misto-tv.poltava.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.