• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жители высоток Полтавы в смертельной опасности

    Опубликовано: 2014-01-21 00:17:00

    5 січня пожежа на Харківському ювелірному заводі, в якій загинули восьмеро осіб, сколихнула Україну. Наслідки трагедії змусили нас задуматися, а чи вистачить часу та необхідного обладнання у рятувальників Полтавської області, якщо, не доведи, Боже, подібне трапиться в нашій області.

    Начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю УДСНС у Полтавській області Світлана Рибалко розповіла, що на озброєнні у рятувальників області відсутній автомобіль «Бронто», який оснащений драбиною, яка досягає вище десятого поверху. Даний автомобіль коштує понад мільйон.

    В області знаходиться 32 будівлі, що перевищують десять поверхів. 17 з них у Полтаві, 13 — у Кременчуці та 2 — у Комсомольську. Але це не означає, що якщо горітиме вище 10 поверху рятувальники не зможуть нічого зробити, вони використають автомобіль із автоцистерною, так званий «Дельфін». Полум’я він досягає завдяки дуже високому натиску води. Але гасіння пожежі за допомогою автодрабини найефективніше.

    Після пожежі в деяких ЗМІ почали розповідати про натяжні тенти та надувні конструкції на які люди можуть плигати з вікна і залишатися неушкодженими.
     Світлана Рибалко зазначила, що натяжні тенти не використовуються із 40-х років минулого століття.

    — Таке полотнище мають натягувати 16 чоловік і воно не гарантує безпечне приземлення. Зараз закордоном використовують «Куб життя» — надувний каркас п’ять на п’ять метрів. Він призначений для стрибків із 12-15 метрової висоти, його установка займає хвилин 10, а вага людини не має перевищувати 100 кілограм. Але при стрибанні на такий куб треба володіти деякими навичками, знати як правильно згрупуватися. Коштує таке обладнання не дешево, — зазначила Світлана Рибалко, — Я бачила не одну пожежу, бачила, коли люди вистрибують із поверхів. Пожежа розгоряється дуже швидко, 5-6 хвилин і все охоплюється полум’ям, а на Харківському заводі ще й вибух був. Найбільшою проблемою для харківських рятувальників стали дерева. Коли автодрабина зачіпається за гілля, вона починає автоматично складатися, її не могли швидко підняти. Від подібних пожеж ніхто не застрахований, в тім числі і ми.

    Світлана Рибалко підсумувала, що найбільшими перешкодами на шляху рятувальників є щільно припарковані біля будинків автомобілі та дерева.

    poltava.pl.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.