• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відкрито технологічну лінію по виробництву каоліну мокрого збагачення

    Опубликовано: 2005-08-18 17:54:00

    Відбулось урочисте відкриття технологічної лінії по виробництву каоліну мокрого збагачення Глуховецького гірничо-збагачувального каолінового комбінату , що у Вінницькій області. Заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій, голова корпорації «Укрбудматеріали» Анатолій Безух та голова правління комбінату Володимир Заболотний висловили спільну позицію, що пуск лінії в оптимальні строки – це не тільки добра робота професіоналів - монтажників, а перш за все результат взаєморозуміння, яке склалося між керівництвом облдержадміністрації і бізнес-структурами, що займаються виробництвом каоліну.

    Анатолій Безух, який ознайомив присутніх з перспективами підприємства, підкреслив, що в корпорацію входить більше сотні підприємств , які розташовані у всіх регіонах України. Тому є можливість не тільки порівнювати рівень владного сприяння розвитку бізнесу, а й вибирати, в якій області, зрештою, цей бізнес провадити. Вінниччина в цьому плані має «плюси», тому корпорація та її численні партнери вважають пуск лінїї тільки першим кроком перспективного розвитку. Наведені цифри це підтверджують. Якщо лінія, яку запущено, має потужність 50 тисяч тонн каоліну, то до кінця 2006 року підприємство вироблятиме 200 тисяч тонн мокрого каоліну та 60 – сухого. Це станеться , коли до вже існуючих добавляться ще дві лінії . Вони в основному будуть зорієнтовані на ринок кераміки, а в 2008 році корпорація планує добавити ще один перспективний напрямок в роботі –з будувати в Глухівцях завод по виробництву каоліну для паперового виробництва.

    Лінія, яку урочисто запущено , обійшлася інвесторам в 6 мільйонів доларів. Ще 4 мільйони потрачено на облаштування інфраструктури.До кінця 2006 року в результаті реконструкції кількість працюючих збільшиться на 44 чоловіка.

    Відповідаючи на запитання журналістів, заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій звернув увагу на те, що керівництво області прагне сприяти розвитку подібних проектів, щоб компенсувати втрати ( бюджетні зокрема) , які область має в зв»язку з проблемами в цукропереробній галузі. Нове індустріальне обличчя Вінниччини - це не тільки давня слава «цукрового Донбасу», а й такі високотехнологічні сучасні виробництва як «Поділля-ОБСТ» та компанія «Nemiroff». До них за перспективністю та потужністю долучається і Глуховецький гірничо-збагачувальний каоліновий комбінат.

    Гості з Туреччини, Німеччини, Чехії, Білорусії, Росії та інших зарубіжних країн, що прибули на урочистості , у своїх виступах звертали увагу на перспективність Глуховецького каолінового родовища, що є досить потужним за своїми обсягами та унікальним за якостями сировини , яка є необхідним компонентом багатьох перспективних виробництв. Глухівецьким виробничникам сприяє і той факт, що на світовому ринку є дефіцит продукції, яку виробляє комбінат – а це , зрозуміло, є теж сприятливим фактором запланованого потужного росту виробництва.

    Урядовий портал
     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.