• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фальсифікація лікарських засобів

    Опубликовано: 2005-08-15 12:12:00

    Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів МОЗ України ведеться постійний контроль дотримання вимог зберігання медичних препаратів, термінів їх придатності, відповідності упаковки лікарських засобів вимогам чинного законодавства. При виявлення в обігу ліків, що не відповідають встановленим вимогам, Державна Служба на підставі ст. 15, ст. 21 Закону України „Про лікарські засоби", п.п. 2.4., 3.1., 3.1.1. „Порядку заборони (зупинення) та вилучення з обігу лікарських засобів на території України", затвердженого наказом МОЗ України від 12.12.01 за № 497, зареєстрованого Міністерством юстиції України від 28.12.01 за № 1091/6282 зі змінами, які затверджені наказом МОЗ від 08.07.04 за № 348, і „Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі", затвердженої наказом МОЗ України від 30.10.01. за № 436, зареєстрованої Міністерством юстиції України від 05.02.02 за № 107/6395, видає відповідні розпорядження (приписи) щодо вилучення з обігу певного найменування препарату або окремої серії.

    Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України повідомляє: 

     на підставі результатів додаткових досліджень і встановлення факту фальсифікації заборонено реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарського засобу ФЕСТАЛ - драже № 100 серії 334024 -з маркуванням виробника „Авентіс Фарма Лімітед" (Індія).

    Суб'єктам господарської діяльності при виявленні зразків цього лікарського засобу вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом знищення, при наступних поставках даного лікарського засобу - запобігти його придбанню, реалізації та застосуванню. 

     На підставі встановлення факту невідповідності архівних зразків серії 30604 вимогам аналітичної нормативної документації заборонено реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарського засобу ПІВОНІЇ НАСТОЙКА - по 100 мл серії 30604 - виробництва Луганське обласне комунальне виробниче підприємство "Фармація" Фармацевтична фабрика (Україна). 

    Суб'єктам господарської діяльності при виявленні зразків цього лікарського засобу вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом знищення або повернення постачальнику (виробнику), при наступних поставках даного лікарського засобу - запобігти його придбанню, реалізації та застосуванню. 

     На підставі встановлення факту непроведення виробником контролю якості готового лікарського засобу в обсязі, заявленому в реєстраційному досьє заборонено реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарського засобу ЦИПРОФЛОКСАЦИН - таблетки, вкриті оболонкою, по 250 мг № 10 серії 011004 - виробництва "Хау Зіянг Юнайтед Фармас'ютикал Фекторі - ХГ Фарм" (В'єтнам). 

    Суб'єктам господарської діяльності при виявленні зразків цього лікарського засобу вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом знищення або повернення постачальнику (виробнику), при наступних поставках даного лікарського засобу - запобігти його придбанню, реалізації та застосуванню. 

    Хочемо привернути Вашу увагу також на те, що вилучення однієї або кількох партій товару не означає невідповідність вимогам чинного законодавства всіх препаратів даної торгової марки або найменування .

    Прес-служба МОЗ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.