• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Врегулювання відносин між постачальниками житлово-комунальних послуг та їх споживачами

    Опубликовано: 2005-08-11 10:18:00

    Комітет з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку готує до розгляду на восьмій сесії проект закону про внесення змін та доповнень до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо оплати житлово-комунальних послуг), внесений народним депутатом України С.Жижком.  

    Автор законодавчої ініціативи зазначає, що сьогодні існують негативні тенденції у сфері розрахунків споживачів за житлово-комунальні послуги. По-перше, служби комунального господарства не проводять перерахунків споживачам за ненадані послуги (наприклад, споживачі часто змушені оплачувати гаряче водопостачання за періоди його відсутності). По-друге, плата за опалення нараховується протягом всього року, хоча реально воно здійснюється протягом семи місяців. На думку народного депутата, має існувати законодавча основа, що дає підстави для подолання цих тенденцій. Метою законопроекту є законодавче врегулювання відносин між постачальниками житлово-комунальних послуг та їх споживачами. Законопроект дає змогу споживачам здійснювати розрахунки за фактично надані житлово-комунальні послуги.

    Автор вважає, що прийняття законопроекту сприятиме поліпшенню ситуації, що склалась в житлово-комунальній сфері Україні.

    Rada.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.