• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Патологічна проблема низькорослості молодих людей в Україні вже вирішена

    Опубликовано: 2005-07-20 14:27:00

    Патологія росту – проблема, над якою інтенсивно працюють медики світу, вирішена в Україні: українською компанією “Біофарма” розпочато виробництво вітчизняного рекомбінантного гормону росту растан.

     Забезпечення маленьких дітей, хворих на гіпофізарний нанізм, ліками знаходиться під увагою держави: прийнята та виконується цільова програма забезпечення медикаментами таких дітей на суму 27 млн.грн., але до цього часу вона не давала можливості задовільнити у повному обсязі потреби хворих через високу вартість препарату іноземного виробництва. Вітчизняна фармацевтична компанія “Біофарма” презентувала дітям України, хворим на гіпофізарний нанізм (карликовість), гормон росту власного виробництва – растан – 18 тис. флаконів на суму близько 2,5 млн.гривень (курс лікування для 100 дітей).

     “Україна сьогодні на етапі, коли максимум уваги приділяється освоєнню не чужих, а своїх технологій. Прикладом цього є випуск препарату растан – рекомбінантного гормону росту, який допоможе “підрости” тим дітям, які у цьому обділені природою – хворим на гіпофізарний нанізм. Їх проблема практично вирішена: окрім кількості, презентованої компанією-виробником, в бюджеті також передбачені кошти на медикаментозне забезпечення цих хворих. Тому ми маємо можливість задовільнити всі потреби у цьому важливому препараті,” - запевнив міністр охорони здоров’я України Микола Поліщук хворих дітей, які лікуються в УДСЛ “Охматдит” та їх батьків. 

     Источник: Likar.info

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.