• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр праці зустрівся з Послом ФРН

    Опубликовано: 2005-07-12 19:28:26
    12 липня міністр праці та соціальної політики В'ячеслав Кириленко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Дітмаром Штюдеманном. Під час зустрічі Дітмар ШТЮДЕМАНН цікавився формуванням нової соціальної політики України, а також системою соціального страхування. За словами В'ячеслава Кириленка, „пріоритетними напрямками в соціальній політиці уряду на даному етапі є продовження диференціації пенсій, реформування системи оплати праці, підняття виплат „чорнобильцям” й підвищена увага до проблем молодих мам, дітей та інвалідів”. Коментуючи можливість реформування системи соціального страхування, міністр праці наголосив на поетапності цього процесу.

    „Першим етапом стане запровадження єдиного соціального внеску. Його запровадження дозволить, серед іншого, скоротити адміністративні видатки, звітність, кількість контролерів та сприятиме розвитку підприємництва”, - повідомив міністр. „По-друге, ми переглянемо ставку страхового внеску в бік її зменшення”, - зазначив В'ячеслав Кириленко. „Також, - за словами міністра, - ми проведемо широку громадську дискусію за участю роботодавців та профспілок щодо кількості фондів соціального страхування та запровадження системи медичного страхування”.

    Допомога дітям-інвалідам зросла до 223,3 грн. З 1 липня розмір державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам до 18 років становить 223,3 грн. Про це повідомив міністр праці та соціальної політики В'ячеслав Кириленко.

    За словами міністра, також зросли надбавки на догляд за дитиною-інвалідом до 6 років (до 181 грн.) та від 6 до 18 років (до 230 грн.). В'ячеслав Кириленко зазначив, що „з 1 вересня соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам знову зросте - до 232,4 грн., а надбавки на догляд за дитиною-інвалідом до 6 років та від 6 до 18 років зростуть відповідно до 188 грн. та 234 грн”.

    „Для тих дітей, що отримують соціальну пенсію, передбачена компенсація різниці, якщо їх пенсія менша від соціальної допомоги. Її можна буде отримати у відділеннях Пенсійного фонду”, - уточнив міністр. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.