• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У 70% випадків для правильної лабораторної діагностики лікарям потрібні додаткові професійні знання

    Опубликовано: 2008-10-24 12:27:11

    Проблеми з лабораторними дослідженнями у 70% випадків пов’язані з неправильно проведеним  преаналітичним етапом та наступною некоректною інтерпретацією результатів.

    Правильна інтерпретація результатів лабораторних аналізів – необхідний та важливий елемент якісної постановки діагнозу пацієнту. На сьогодні в Україні існує така статистика: кількість аналізів на душу населення становить 1,9 (для порівняння у Східній та Західній Європі – 5-20). При цьому, в умовах недостатньої кількості аналізів загалом, існує розрив між лабораторними дослідженнями та практичною медициною, що може призводити до встановлення неправильного діагнозу і призначення неефективного лікування пацієнтові. Згідно зі світовими показниками, збільшення витрат на лабораторну діагностику на 1% - зменшує витрати на лікування на 5%.

    Враховуючи сучасний стан лабораторного тестування в Україні та спрямованість на покращання якості лабораторних досліджень, приведення лабораторного процесу до європейських стандартів – як одне з нагальних питань постає налагодження тісного взаємозв’язку між лікарями-клініцистами та клінічною лабораторією. В процесі забезпечення якості лабораторного тестування неабияку роль відіграє правильне, обґрунтоване з точки зору доказової медицини, використання того широкого спектру досліджень, який пропонує сучасна клінічна лабораторія.

    Проведення освітніх заходів – ось вирішення питання поєднання лабораторної діагностики і практикуючих лікарів. Перший міжнародний симпозіум «Клініка і лабораторний аналіз» – це освітній інструмент для покращення взаємодії лікаря і медичної лабораторії. Під час симпозіуму провідні фахівці розкриють питання, пов’язані з особливостями використання сучасних лабораторних методів у повсякденній роботі практикуючого лікаря, раціонального призначення лабораторних аналізів та інтерпретації отриманих результатів. Крім того, будуть висвітлені проблеми організації преаналітичного етапу лабораторного процесу, забезпечення якості лабораторного тестування та питання перспектив розвитку лабораторних технологій.

    Олексій Бабич, директор МЛ «ДІЛА»: «Сьогодні лікарі під час фахової підготовки не отримують ті знання, які необхідні для розуміння різноманітних методів досліджень, інтерпретації результатів лабораторних тестів. Вже протягом 10 років існування нашої медичної лабораторії ми докладаємо зусиль для налагодження зв’язку між лікарем і лабораторією. Симпозіум «Клініка і лабораторний аналіз», який ми плануємо зробити регулярним, покликаний стати одним із кроків до підвищення рівня кваліфікації кожного практикуючого медика у сфері лабораторної діагностики».

    Олексій Риков, директор з маркетингу МЛ «ДІЛА»: «Наше основне завдання як відповідального лідера - освічувати лікарів щодо загального бачення діагностичного процесу і використання лабораторних тестів. Ми допомагаємо лікарям ефективно вирішувати практичні задачі завдяки якісній лабораторній діагностиці. Наша допомога полягає у наданні повного спектру лабораторних послуг, який пов’язаний не лише з проведенням безпосередньо аналізу, але і формуванням розуміння лікаря щодо конкретного виду дослідження для того чи іншого пацієнта, а також у забезпеченні методичної допомоги в тлумаченні певних аналізів».

    ***
    МЛ «ДІЛА» - приватна медична лабораторія, яка є лідером в Україні у сфері медичних лабораторних досліджень. З часу заснування у 1998 році лабораторія здобула успішний багаторічний досвід роботи з практикуючими лікарями, великими українськими і зарубіжними медичними і страховими компаніями, міністерствами, посольствами. Сьогодні лабораторія забезпечує близько 350 видів лабораторних досліджень. Мережа МЛ «ДІЛА» представлена 26 маніпуляційними кабінетами у м. Києві та області і 25 кабінетами в регіонах України – в 21 населеному пункті. МЛ «ДІЛА» - це єдина лабораторія в Україні, сертифікована згідно з вимогами міжнародного стандарту для медичних лабораторій ISO 15189:2003. 

    Ліцензія МОЗ України АВ№367206 від 3.08.2007 р., Атестат державної акредитації з правом проведення арбітражних досліджень № ПТ 0275/06 від 28.07.2006 р.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.