• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Транснаціоналізація інвестиційних потоків в Україні

    Опубликовано: 2005-06-09 16:57:24
    Президент Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) Наталія Яресько оголосила про створення компанії Horizon Capital, що здійснюватиме в Україні управління діяльністю фондів прямого інвестування.

    Про це вона заявила на „круглому столі” „Перспективи розвитку прямого інвестування в Україні”. Спочатку Horizon Capital управлятиме одним фондом, WNISEF з капіталом у $150 млн., але надалі має наміри залучити додаткові інвестиції та створити новий фонд. Таку ж трансформацію пройшли і інші фонди Східної Європи, створені урядом США на початку дев'яностих років для підтримки малого та середнього бізнесу в цих країнах. Наприклад, польський фонд – Polish-American Enterprise Fund створив компанію Enterprise Investors, яка нині управляє п'ятьма фондами із загальним капіталом у розмірі $1 млрд. Подібний досвід пройшов і російський фонд – The U.S.-Russia Investment Fund. Українська Horizon Capital виходячи з досвіду інших країн також буде компанією прямого інвестування, що дозволить створювати нові фонди і залучати до них додатковий капітал за межами України.

    В результаті проведених досліджень було встановлено, що на кожен інвестований WNISEF долар, економіка отримала додатковий прибуток (за рахунок ефекту мультиплікації) у розмірі $8,7.

    Довідка Horizon Capital – управляюча компанія, що здійснює прямі інвестиції у підприємства із середнім рівнем капіталізації та високим потенціалом росту в Україні та Молдові. Стратегія компанії полягає у визначенні найбільш перспективних команд менеджерів у компаніях різних галузей, що розвиваються швидкими темпами.

    WNISEF – фонд прямого інвестування, що інвестує в середні підприємства в Україні та Молдові з високим потенціалом росту. Фонд надає своїм портфельним компаніям капітал та необхідні засоби управління. Із часу створення WNISEF сума його інвестиційних зобов'язань у 26 компаній України та Молдови становить $97,8 млн. Найбільш вдалі інвестиційні проекти в Україні: ПроКредитбанк Україна (ПКБ), АВК, Швидко.
    ElcomartNews e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.