• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Триває засідання міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва

    Опубликовано: 2005-06-07 18:21:13
    Сьогодні у рамках державного візиту до Туреччини Президента України В.А.Ющенка в Анкарі продовжила свою роботу Міжурядова українсько-турецька комісія з торговельно-економічного співробітництва.

    Українську делегацію, до складу якої входять керівники ряду економічних та промислових міністерств і відомств України та АР Крим, очолює віце-прем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції Олег Рибачук.

    Під час перебування в Анкарі О.Рибачук взяв участь у засіданні Комісії та провів переговори зі своїм турецьким колегою - Державним міністром Туреччини з питань зовнішньої торгівлі Кюршадом Тюзменом, Першим віце-прем'єр-міністром Турецької Республіки Абдуллатіфом Шенером, а також з виконуючим обов'язки Генерального секретаря з питань інтеграції Туреччини до ЄС Ахметом Аджетом. Під час зустрічі з Державним міністром Туреччини з питань зовнішньої торгівлі К.Тюзменом були обговорені актуальні питання двосторонніх відносин між Україною і Туреччиною, зокрема наголошено на помітному зростанні об'ємів українсько-турецької торгівлі, а також визначено найбільш перспективні напрямки співпраці між обома країнами.

    Під час проведених переговорів між віце-прем'єр-міністром О.Рибачуком та Першим-віце-прем'єр-міністром Турецької Республіки А. Шенером було відзначено символічність проведення засідання Комісії у рамках державного візиту до Туреччини Президента України Віктора Ющенка, який завершиться 8 червня, а також позитивно оцінено підсумки проведеного засідання Комісії. Було підкреслено необхідність більш повної реалізації великого потенціалу, який мають обидві держави у торговельно-економічній сфері. О.Рибачук звернув увагу співрозмовника на значні можливості, які має Україна для співпраці у галузі машинобудування, металургії, науки та технології. У ході зустрічі з виконуючим обов'язки Генерального секретаря з питань інтеграції Туреччини до ЄС А.Аджетом, співрозмовники обмінялися інформацією щодо досвіду та проблем, які мають місце у ході реалізації обома країнами курсу на інтеграцію до ЄС. У контексті обговорення цього питання сторони домовилися започаткувати більш тісну співпрацю у цій сфері. Основними питаннями порядку денного засідання Комісії є поглиблення українсько-турецького співробітництва у таких важливих питаннях як стандартизація і сертифікація, митна справа, енергетика, транспорт, машинобудування, будівництво, наука і технології, а також інтеграція обох країн до ЄС.

    Разом з офіційною делегацією до Анкари прибули також представники ТПП України, Укрексімбанку, Укррічфлоту та НАК “Нафтогаз України”, які мають значну заінтересованість у подальшому розширенні взаємовигідного співробітництва із підприємцями Туреччини.

    За підсумками засідання голови української та турецької частин Комісії віце-прем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції О.Рибачук та Державний міністр Туреччини К.Тюзмен підписали Протокол. Намічені перспективні напрямки двостороннього співробітництва на найближчу перспективу.

    Досягнуто домовленості, що шосте засідання Комісії буде проведено в Києві у 2006 році.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.