• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Учнівська молодь України вживає алкоголь та наркотики, а також починає статеве життя у все більш ранньому віці

    Опубликовано: 2008-04-16 13:49:56

    Результати дослідження, представленого сьогодні Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) свідчать, що діти вживають алкоголь та наркотики, а також починають статеве життя у все більш ранньому віці. Дослідження, яке було проведено серед учнівської молоді в усіх регіонах України, свідчить, що 25 відсотків 15-16 річних вживали алкоголь раніше 13-річного віку. Серед опитаних 11-12-річного віку ця частка становить 40 відсотків. Вік, у якому молодь починає вживати алкоголь та палити, значно знижується в той час як кількість долучених до цього дівчат - збільшується.

     

    Серед опитаних від 20 відсотків шестикласників до майже 70 відсотків першокурсників ПТУ повідомили, що були п'яними хоча б раз у житті. Серед опитаних 13-16-річних дітей, від 10 до 25 відсотків вживали наркотики.

     

    Понад 10 процентів хлопчиків та майже 5 процентів дівчат з числа школярів-восьмикласників вживали наркотики щонайменше 1-2 рази. Понад 35 відсотків юнаків і 15 відсотків дівчат серед першокурсників ПТУ, а також 25 відсотків та 15 відсотків, відповідно, - першокурсників ВНЗ також вживали наркотики.

     

    У зв'язку з подальшим загостренням в Україні епідемії ВІЛ/СНІДу були проаналізовані знання учнівської молоді з цього кола питань. Виявилося, що сягає третини частка учнівської молоді, яка відповідала «не знаю» на запитання стосовно шляхів передачі ВІЛ-інфекції.

     

    Понад 10 відсотків опитаних серед 13-14-річних школярів мають власний досвід статевого життя. Серед  15-16-річних студентів-першокурсників ПТУ ця частка сягає майже 45 відсотків. З їх числа понад 20 відсотків 15-16 річних, а також до 25 відсотків 13-14-річних під час останнього статевого контакту не користувалися презервативом, натомість майже кожний третій вживав алкогольні напої або наркотики.

     

    «Результати дослідження свідчать, що є нагальна потреба в наданні дохідливої та переконливої інформації з питань ВІЛ/СНІДу та прищепленні життєвих навичок, необхідних для формування відповідальної поведінки», сказав Джеремі Хартлі, Представник ЮНІСЕФ в Україні. «Як зазначили більше 70 відсотків опитаних, вчителі є найбільш значимим джерелом знань з проблем ВІЛ/СНІДу, безсумнівно, що необхідно активізувати профілактику ВІЛ/СНІДу у навчальних закладах».

     

    Соціологічне опитування було проведене серед 6,500 дітей у 335 школах, ПТУ та вищих навчальних закладів у 124 містах та 103 селах. Дослідження було проведено Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка за підтримки ЮНІСЕФ в Україні, в рамках відповідного міжнародного проекту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), здійсненного у 41 країні Європи та Північної Америки.

     

    Дослідження надає дуже корисну інформацію для всіх, хто стурбований збереженням здоров'я молодого покоління України. Також інформація адресована тим, хто приймає рішення, батькам, надавачам послуг, молодим людям, недержавним організаціям та представникам ЗМІ.    

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.