• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент підписав низку Законів

    Опубликовано: 2006-02-03 14:53:00

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3316-ІV «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за торгівлю людьми та втягнення в заняття проституцією», прийнятий парламентом 12 січня 2006 року.

    Запропоновані Законом зміни спрямовані на приведення статей 149 і 303 Кримінального кодексу України у відповідність із нормами Конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності та Протоколу про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї (зазначені Конвенція та Протокол були ратифіковані Верховною Радою України 4 лютого 2004 року). Зокрема, статтю 149 Кодексу доповнено приміткою, в якій роз\'яснено терміни «експлуатація людини», «уразливий стан особи»; до назви статті 303 Кодексу введено термін «сутенерство», визначення якого дано у частині першій примітки до цієї статті. Водночас Законом встановлено, що відповідальність за вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання малолітнього чи неповнолітнього з метою експлуатації, за втягнення малолітнього чи неповнолітнього в заняття проституцією чи примушування їх до заняття проституцією має наставати незалежно від того, чи вчинен! і такі дії з використанням обману, шантажу чи уразливого стану зазначених осіб або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, використання службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності (частина третя примітки до статті 149, частина друга примітки до статті 303).

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3323-ІV «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України», прийнятий парламентом 12 січня 2006 року.

    Законом внесено зміни до низки статей Кримінально-процесуального кодексу України, якими вдосконалюється порядок касаційного оскарження судових рішень у кримінальних справах. Зокрема, відповідно до змін, внесених до статті 383, уточнюється, які судові рішення можуть бути предметом касаційного розгляду. Такими судовими рішеннями є вироки місцевих судів, постанови (ухвали) цих судів у справах про застосування примусових заходів виховного чи медичного характеру, інші постанови (ухвали), які перешкоджають подальшому провадженню у справі, ухвали апеляційного суду, постановлені щодо цих вироків, постанов (ухвал), крім випадків, коли апеляційною інстанцією зазначені рішення скасовано, а справу направлено на нове розслідування чи новий судовий розгляд. Інші зміни стосуються порядку подання і розгляду касаційних скарг на зазначені рішення.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3348-ІV «Про внесення зміни до статті 75 Цивільного кодексу України», прийнятий парламентом 17 січня 2006 року.

    Законом пропонується внести зміну до частини третьої статті 75 ЦК України, згідно з якою суду надається право на підставі заяви органу опіки та піклування звільнити особу від повноважень опікуна або піклувальника не тільки у разі невиконання нею своїх обов\'язків чи поміщення підопічного до навчального закладу, закладу охорони здоров\'я або закладу соціального захисту, а й у разі порушення прав підопічного.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3351-ІV «Про внесення зміни до статті 19 Закону України «Про Єдиний митний тариф», прийнятий парламентом 17 січня 2006 року.

    Законом передбачено приведення положень Закону України «Про Єдиний митний тариф» щодо звільнення від сплати мита товарів, які ввозяться для використання у видавничій діяльності та для виготовлення книжкової продукції, в частині опису товарного коду 4703 21 00 00 для целюлози з деревини хвойних порід у відповідність з нормами Закону України «Про Митний тариф України». З набранням чинності Законом буде усунуто законодавчу колізію і надано можливість суб\'єктам видавничої справи користуватися передбаченими законом податковими пільгами під час імпорту целюлози, що не виробляється в Україні і ввозиться на її митну територію для зазначених цілей.

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.