• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розширить ринки збуту м'ясо-молочної продукції

    Опубликовано: 2006-02-07 12:10:00

    4 лютого п.р. у Міністерстві економіки відбулася зустріч з керівниками профільних асоціацій та експортерами м’ясо-молочної продукції до Російської Федерації.

    У зустрічі взяли участь голова правління Національної асоціації молочників України В.Бондаренко, голова правління Національної асоціації виробників м’яса та м’ясопродуктів В.Попов, генеральний директор Національної асоціації акціонерних товариств із виробництва молочних консервів В.Шаповал, директори українських маслосирзаводів, а також представники Мінагрополітики України, у тому числі Державного Департаменту ветеринарної медицини та Держспоживстандарту України.

    Фахівцями Мінекономіки було наголошено на важливості для українських виробників м’ясо-молочної продукції ринку РФ, оскільки у 2005 році до Росії було експортовано тваринницької продукції, яка підпадає під заборону Россільгоспнагляду, на суму 620 млн.дол.США, що становить 45% усього продовольчого експорту України до Росії. При цьому слід зазначити, що експорт саме молочних продуктів склав 412 млн.дол.США, з яких 309 млн.дол.США – сири.

    Під час зустрічі акцентовано на відповідальності Уряду за врегулювання проблеми, що виникла після заборони російською стороною з 20 січня п.р. на ввезення до Росії тваринницької продукції з України. Поряд з цим вивчається питання відповідності цих заходів до положень двосторонньої Угоди про вільну торгівлю, вимог СОТ, зобов’язань сторін щодо забезпечення вимог ветеринарного контролю на наявність ознак дискримінації і можливих контрзаходів.

    Підкреслено, що важливим елементом вищезгаданого комплексу заходів повинна бути активна позиція профільних асоціацій та підприємств щодо захисту своїх прав, що, у свою чергу, буде складовою механізму, розроблюваного Урядом із врегулювання проблеми.

    Як один із варіантів вирішення проблеми для окремих товаровиробників, було запропоновано опрацювати питання звернення з позовом до судових органів. Це, насамперед, стосується товаровиробників, які пройшли акредитацію виробництва за стандартами якості ISO9000, сертифікацію продукції за російськими стандартами та до цього часу не мали претензій з боку російських ветслужб щодо якості продукції.

    З боку Мінекономіки, окрім підготовки пропозицій щодо комплексу заходів Уряду України із врегулювання проблеми, звернень до міжнародних установ та Уряду Російської Федерації, з метою диверсифікації експорту української тваринницької продукції надано доручення торговельно-економічним місіям у складі дипломатичних представництв України за кордоном про розширення ринків збуту для української м’ясо-молочної продукції.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.