• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент України підписав низку Законів

    Опубликовано: 2006-02-07 17:40:00

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3349-IV «Про внесення змін до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порядку та умов демонстрування і розповсюдження фільмів в Україні», прийнятий парламентом 17 січня 2006 року.

    Закон спрямовано на забезпечення дієвого контролю за розповсюдженням кіно- і відеопродукції в Україні. З цією метою Законом вносяться зміни до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими розмежовуються повноваження між органами управління кінематографією та органами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення у сфері розповсюдження і демонстрування фільмів (відповідно – в кіно-, відеомережі та на каналах мовлення телебачення України).

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3365-IV «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім\'ям», прийнятий парламентом 18 січня 2006 року.

    Пропонованими цим Законом змінами передбачається, що у наданні державної соціальної допомоги може бути відмовлено, а виплата призначеної допомоги може бути припинена у випадках, коли у власності чи володінні малозабезпеченої сім\'ї (крім сімей, що складаються лише з дітей та осіб, які досягли 65-річного віку або є інвалідами І та II групи, та сімей, в яких є діти-інваліди) є земельна ділянка площею понад 0,6 га, крім випадків, коли така земельна ділянка з незалежних від сім\'ї причин не приносить дохід. В останньому випадку рішення про призначення такої допомоги приймається органами соціального захисту населення на підставі обов\'язкового обстеження матеріально-побутових умов сім\'ї.

    Набрання чинності Законом передбачається з 1 січня 2007 року.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3372-IV «Про внесення змін до статті 183 Закону України «Про державну допомогу сім\'ям з дітьми», прийнятий парламентом 19 січня 2006 року.

    Законом передбачається збільшити з 1 січня 2007 року мінімальний розмір допомоги на дітей одиноким матерям, визначивши його на рівні не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (на сьогодні такий розмір становить не менше 10 відсотків). Водночас пропонується продовжити термін надання такої допомоги до досягнення дитиною 23 років, за умови, якщо вона навчається за денною формою навчання у вищому навчальному закладі І – IV рівнів акредитації та професійно-технічному навчальному закладі, – до закінчення такою дитиною навчального закладу.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3375-IV «Про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації» щодо безоплатного отримання рахунків за надані телекомунікаційні послуги», прийнятий парламентом 19 січня 2006 року.

    Законом пропонується внести зміни до статей 32 та 68 Закону України «Про телекомунікації», спрямовані на захист прав споживачів телекомунікаційних послуг.

    Зокрема, новою редакцією пункту 16 частини першої статті 32 передбачається надання споживачеві права на безоплатне отримання від оператора, провайдера телекомунікацій рахунків за надані телекомунікаційні послуги. При цьому на вимогу споживача нарахована до сплати сума повинна бути розшифрована із зазначенням номера абонента, якого викликав споживач, виду послуги, часу початку і закінчення кожного сеансу зв\'язку, обсягу наданих послуг, суми коштів до сплати за кожний сеанс зв\'язку.

    Відповідно до нової редакції статті 68 пропонується встановити, що невикористаний протягом розрахункового періоду залишок суми коштів, сплаченої як аванс, переноситься на наступний розрахунковий період. Одночасно пропонується встановити заборону щодо списання оператором або провайдером телекомунікацій залишку суми коштів абонента, в тому числі на свою користь.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон №3378-IV «Про внесення змін до Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» щодо оподаткування спадщини», прийнятий парламентом 19 січня 2006 року після повторного розгляду однойменного Закону від 22 грудня 2005 року з пропозиціями Президента України. Під час розгляду пропозиції Президента України частково враховані.

    Законом пропонується надання з 1 січня 2007 року пільг з оподаткування операцій з продажу об\'єктів нерухомого майна та об\'єктів спадщини, зокрема звільнення від оподаткування доходу, отриманого від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року об\'єкта нерухомого майна, загальна площа якого не перевищує 100 квадратних метрів, застосування нульової ставки податку до вартості будь-якого об\'єкта спадщини, отриманого членом сім\'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, зменшення з 15 до 5 відсотків ставки податку до вартості будь-якого об\'єкта спадщини, отриманого спадкоємцями, які не є членами сім\'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, а також зменшення удвічі (з 30 до 15 відсотків) ставки податку при отриманні спадщини від спадкодавця-нерезидента.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3380-IV «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сфери телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України», прийнятий парламентом 19 січня 2006 року після повторного розгляду. Пропозиції Президента України до однойменного Закону від 30 листопада 2005 року в Законі було враховано.

    Законом вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, до законів України «Про телекомунікації» та «Про радіочастотний ресурс України» з метою вдосконалення правового регулювання відносин у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України. Законом, зокрема:

    * встановлюється адміністративна відповідальність за порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій, поштового зв\'язку та користування частотним ресурсом, передбачену дозволами;

    * поширюється вимога щодо відповідності стандартам і технічним регламентам на кінцеве обладнання;

    * удосконалюється порядок ліцензування у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3381-IV «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про порядок направлення підрозділів Збройних Сил України до інших держав», прийнятий парламентом 19 січня 2006 року після повторного розгляду з пропозиціями Президента України, які враховані.

    Законом передбачено, що Президент України може приймати рішення про відкликання підрозділів Збройних Сил України, які були направлені до інших держав, не тільки за поданням Міністерства закордонних справ України, узгодженим з Міністерством оборони України, а й за зверненням Верховної Ради України.

    Президент України Віктор Ющенко підписав Закон № 3382-IV «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту Ужгород», прийнятий парламентом 19 січня 2006 року з ініціативи Кабінету Міністрів України.

    Законом ратифіковано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту Ужгород. Відповідно до цієї Угоди Словацька Сторона на тимчасовій основі передає Українській Стороні, а Українська Сторона на тимчасовій основі бере на себе відповідальність за забезпечення обслуговування повітряного руху в обмеженій частині району польотної інформації, визначеної цією Угодою. Словацька Сторона надає Українській Стороні право на тимчасове розміщення необхідних радіотехнічних і світлосигнальних засобів на земельних ділянках, що знаходяться на території Словацької Республіки.

    http://www.president.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.