• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект закону "Про Стратегію соціально-економічного розвитку України на 2006 - 2020 роки",

    Опубликовано: 2006-02-16 15:49:00

    У Верховній Раді України зареєстровано проект закону "Про Стратегію соціально-економічного розвитку України на 2006 - 2020 роки", внесений народними депутатами Р.Богатирьовою, В.Потаповим та іншими (всього 53 підписи) (Інформаційне управління)

    Ця стратегія спрямована на реалізацію довгострокової послідовної державної політики щодо виведення економіки України з кризового стану, забезпечення стабільного і динамічного соціально-економічного розвитку держави шляхом поетапного переходу від індустріальної економіки до економіки високих технологій, досягнення високого добробуту і духовно-морального відродження нації.

    За словами Р.Богатирьової, метою стратегії є впровадження державної політики, спрямованої на запобігання подальшому зниженню темпів соціально-економічного розвитку України, визначення основних етапів і напрямів перетворень народного господарства, що забезпечують науково-технологічний прорив в економіці, конкурентоспроможність вітчизняної продукції на зовнішніх ринках і добробут народу.

    Р.Богатирьова вважає, що передусім необхідно запровадити комплекс першочергових антикризових заходів, спрямованих на запобігання подальшому погіршенню соціально-економічної ситуації у державі, забезпечення поновлення втраченої динаміки економічного зростання і соціального розвитку.

    На другому етапі автори пропонують здійснення заходів щодо запровадження інвестиційно-інноваційної моделі економічного розвитку, спрямованої на забезпечення виробництва технічно складної продукції та насичення внутрішнього ринку загальнодоступними споживчими товарами тривалого використання, що відкриває перспективу подальшого переходу до високорозвиненого індустріалізму.

    Потім передбачаються з заходи щодо розбудови в Україні постіндустріальної економіки, заснованої на домінуванні високих технологій.

    Основними напрямами державної політики щодо виведення економіки України з кризового стану народні депутати вбачають в якісній зміні кадрової політики при формуванні виконавчої влади, забезпеченні випереджального зростання реальних доходів населення, вимірюваного купівельною спроможністю громадян, що забезпечить їм гідний рівень і якість життя. Зокрема, шляхом зниження податкових нарахувань на фонд оплати праці; повної ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати і недопущення її виникнення надалі; проведення активної державної політики зайнятості; розумне й ефективне використання державних коштів, забезпечення збалансованості Державного бюджету, що дозволить не скорочувати соціальні видатки і досягти істотної економії ресурсів за рахунок обмеження немотивованих видатків тощо.

    Прийняття закону дозволить визначити на законодавчому рівні і реалізувати в подальшому комплекс заходів, спрямованих на виведення економіки України з кризового стану та забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку країни.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.