• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна і Польща в 2006 році реалізують проект будівництва нафтопроводу "Одеса-Броди"

    Опубликовано: 2006-02-17 12:02:00

    Прем\'єр-міністри України і Польщі Юрій Єхануров і Казимеж Марцинкевич підписали спільну заяву про підтримку з боку урядів проекту нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк".

    Церемонія підписання відбулася в четвер у Варшаві після переговорів урядових делегацій двох країн, яким

    передували переговори прем\'єр-міністрів у вузькому колі.

    Юрій Єхануров відзначив, що в угоді про використання нафтопроводу "Одеса-Броди" існує норма, що дозволяє протягом 90 днів припинити прокачування нафти по цьому нафтопроводу в реверсному напрямку. "Є юридичні можливості скасувати реверс, і є механізм, як це вирішити", - зазначив український Прем\'єр-міністр.

    У свою чергу Прем\'єр-міністр Польщі Казимеж Марцинкевич заявив, що Україна і Польща мають намір у нинішньому році реалізувати проект будівництва нафтопроводу "Одеса-Броди" і використання його для транспортування нафти в Європу. "У 2006 році з\'являться такі можливості, що дозволять цей проект реалізувати", - сказав він на спільній прес-конференції з Прем\'єр-міністром України Юрієм Єхануровим за підсумками переговорів.

    За словами КазимежаМарцинкевича, "протягом найближчих двох місяців будуть здійснені конкретні дії, що дозволять зробити цей проект самооплатним".

    Він підкреслив, що одним із пріоритетів його уряду є енергетична безпека Польщі і диверсифікованість джерел енергопостачання країни. "У це вписується проект "Одеса-Броди", - підкреслив КазимежМарцинкевич.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.