• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зміни деяких законів України з питань культури і духовності

    Опубликовано: 2006-02-17 15:49:00

    Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо повернення культурних цінностей, що перебувають за межами України на законних підставах)

    Законопроектом вносяться зміни до Закону "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей" та Загальнодержавної програми збереження та використання культурної спадщини на 2004-2010 роки.

    Пропонується уточнити порядок повернення в Україну культурних цінностей, проводити їх обов´язкову державну експертизу, передбачити відповідне бюджетне фінансування заходів щодо повернення в Україну культурних цінностей, що перебувають за її межами на законних підставах. Законодавчо закріплюється також порядок призначення керівництва Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей та уточнюються завдання Загальнодержавної програми збереження та використання об´єктів культурної спадщини.

    Більшість положень законопроекту, зазначалося на засіданні Комітету, частково вже врегульована законами України та постановами Кабінету Міністрів України, деякі положення викликають заперечення. Так, виконання загальнодержавної Програми збереження та використання об´єктів культурної спадщини цілком належить до компетенції Державної служби охорони культурної спадщини. Внесення доповнень до згаданої Програми стосовно обліку і повернення культурних цінностей призведе, вважають народні депутати, до надання Державній службі охорони культурної спадщини функцій іншої служби. Не можна погодитися і з поверненням культурних цінностей шляхом обміну за рішенням Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей.

    Міністерство культури і туризму вважає, що законопроект вимагає детального доопрацювання і в нинішній редакції не може бути прийнятим.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.